вандалиУ Львові вандали пошкодили елементи бронзового макету Святоюрського комплексу у мініатюрі. За даними прес-служби мерії, ці пошкоджені елементи невдовзі буде відновлено.

"Ми провели переговори зі скульптором. Втрачені та пошкоджені елементи буде відновлено невдовзі", - повідомив Андрій Москаленко, заступник міського голови Львова з питань розвитку.

Нагадаємо, наприкінці 2017 року на пл. святого Юра відкрили бронзовий макет Святоюрського комплексу у мініатюрі. Цей макет адаптований для незрячих львів’ян і гостей міста в межах проекту "Львів на долонях", який ініціювала "Українська спілка інвалідів - УСІ". Міні-макет Святоюрського комплексу включає в себе Собор святого Юра, Митрополичі палати, Митрополичі сади, дзвіницю, курію, пам’ятник Митрополиту Андрею Шептицькому. Фінансування на створення макету Собору св. Юра надала Львівська міська рада у сумі 50%, і других 50% надало Міністерство культури України. Загалом - це 149 тис грн. Це кошти, які пішли на камінь, бронзу.


Неизвестные лица повредили элементы бронзового макета Святоюрского комплекса в миниатюре. "Мы провели переговоры со скульптором. Потерянные и поврежденные элементы будут восстановлены вскоре", - сообщил Андрей Москаленко, заместитель городского головы Львова по вопросам развития.

Напомним, в конце 2017 года на пл. святого Юра открыли бронзовый макет Святоюрского комплекса в миниатюре. Этот макет адаптирован для незрячих львовян и гостей города в рамках проекта «Львов на ладонях», который инициировала «Украинский союз инвалидов - ВСЕ». Мини-макет Святоюрского комплекса включает в себя Собор святого Юра, Митрополичи палаты, Сад собора Святого Юра, колокольню, курию, памятник Митрополиту Андрею Шептицкому. Финансирование на создание макета Собора св. Юра предоставила Львовский городской совет в сумме 50%, и вторых 50% предоставило Министерство культуры Украины. В общем - это 149 тыс грн. Это средства, которые пошли на камень, бронзу.