ДТП, автобусЗа фактом смертельної ДТП на Яворівщині поліцейські відкрили кримінальне провадження та затримали водія автобуса. 43-річному киянину загрожує від п'яти до десяти років позбавлення волі. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області.

Як повідомлялося раніше, дорожньо-транспортна пригода трапилася 16 грудня, о 3.10 на автодорозі Львів – Краковець в селищі Івано-Франкове, Яворівського району.

Поліцейські попередньо встановили, що 43-річний киянин, керуючи автобусом Neopan міжнародного рейсу Дніпро – Згожелець (Польща) та рухаючись в напрямку Львова, не впорався з керуванням, виїхав на смугу зустрічного руху, де скоїв лобове зіткнення з легковим автомобілем Volvo під керуванням 23-річного мешканця Волинської області.

Від отриманих травм водій та троє пасажирів легковика, 21-річний житель Харківщини, 22-річний мешканець Сумщини та 26-річний житель Рівненщини, померли на місці події. Ще двох пасажирів Volvo, 20-річного жителя Рівненської області та 21-річного мешканця Харківщини, із тілесними ушкодженнями доставили у лікарню.

На момент автозіткнення в автобусі перебували водій та 67 пасажирів, з них ніхто не постраждав.

Водія Neoplan затримано в порядку ст. 208 КПК України. За фактом відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.286 (порушення правил безпеки руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Санкція статті – позбавлення волі терміном від п'яти до десяти років без права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

Триває досудове розслідування, призначено експертизи.  


По факту смертельного ДТП на Яворовщине полицейские открыли уголовное производство и задержали водителя автобуса. 43-летнему киевлянину грозит от пяти до десяти лет лишения свободы. Об этом сообщает отдел коммуникации полиции Львовской области.

Как сообщалось ранее, дорожно-транспортное происшествие произошло 16 декабря, в 3.10 на автодороге Львов - Краковец в поселке Ивано-Франково, Яворивского района.

Полицейские предварительно установили, что 43-летний киевлянин, управляя автобусом Neopan международного рейса Днепр - Згожелец (Польша) и двигаясь в направлении Львова, не справился с управлением, выехал на полосу встречного движения, где совершил лобовое столкновение с легковым автомобилем Volvo под управлением 23- летнего жителя Волынской области.

От полученных травм водитель и трое пассажиров легковушки, 21-летний житель Харьковщины, 22-летний житель Сумщины и 26-летний житель Ровенской области, скончались на месте происшествия. Еще двух пассажиров Volvo, 20-летнего жителя Ровенской области и 21-летнего жителя Харьковщины, с телесными повреждениями доставили в больницу.

На момент автозиткнення в автобусе находились водитель и 67 пассажиров, из них никто не пострадал.

Водителя Neoplan задержан в порядке ст. 208 УПК Украины. По факту возбуждено уголовное производство по ч.3 ст.286 (нарушение правил безопасности движения или эксплуатации транспорта лицами, которые управляют транспортным средством) Уголовного кодекса Украины. Санкция статьи - лишение свободы на срок от пяти до десяти лет без права управлять транспортными средствами на срок до трех лет.

Продолжается досудебное расследование, назначены экспертизы.