инкубатор, больница, новонарожденныеМіська дитяча лікарня Львова отримала чотири надсучасні інкубатори для виходжування новонароджених діток. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

За кошти міста для міської дитячої клінічної лікарні, що на вул. П. Орлика, закупили ще 4 новітніх інкубатори експертного класу для новонароджених, загальною вартістю 1,6 млн. грн. Тож тепер у відділенні анестезіології та інтенсивної терапії новонароджених дитячої лікарні функціонує 10 інкубаторів. Ці новітні апарати створені для виходжування передчасно народжених і глибоко недоношених дітей, а також новонароджених, які потребують проведення медичних маніпуляцій в умовах термостабільного середовища.

Як пояснив головний лікар КНП "Міська дитяча клінічна лікарня м. Львова" Дмитро Квіт, щороку у відділенні анестезіології та інтенсивної терапії новонароджених лікують понад 400 маленьких пацієнтів, 50% з яких — передчасно народжені. І для їхнього виходжування та лікування необхідно застосовувати високі медичні технології та відповідне обладнання, яке максимально наближене до материнських умов. А це, зокрема, інкубатори (кювези).

"Ще 10−15 років тому виходжування дітей з низькою масою тіла — тобто менше 1 кілограма, було чимось надзвичайним, а сьогодні це звичний стандарт неонатологічної служби ІІ-ІІІ рівня. І це великий дар, що ми можемо сьогодні таких дітей виходжувати. Власне інкубатор призначений для забезпечення стабільної терморегуляції середовища, де перебуває новонароджений пацієнт, постійну концентрацію кисню, швидкий і легкий доступ до дитини для проведення різних видів догляду та медичних маніпуляцій. Але окрім передчасно народжених дітей, лікування в інкубаторі вимагають новонароджені діти з хірургічною та нейрохірургічною патологією, яким дуже важливий перед- та післяопераційний період в умовах стабільної температури та сталої вологості повітря. А це забезпечує саме інкубатор", — пояснив Дмитро Квіт.

Окрім того, у відділенні анестезіології та інтенсивної терапії новонароджених дитячої лікарні лише цього року лікарі пролікували 19 двійнят та 1 трійню, які також потребували виходжування в умовах інкубатора. Тож для адекватного забезпечення обладнанням цього відділення, за кошти міського бюджету влітку 2019 року придбано 4 інкубатори для новонароджених експертного класу Atom Infant Incubator.

YesКомментарий редакционного кота Статуса:

До речі, найменшою дитиною у світі, яку змогли виходити, вважають хлопчика, який народився в Японії з вагою 268 грамів. Він з'явився на світ в Японії в серпні 2018 року і за час перебування в лікарні набрав 3 кг. Зараз він може харчуватися материнським молоком і не потребує подальшого спостереження. Малюк народився на 24-му тижні вагітності за допомогою кесаревого розтину, оскільки, перебуваючи в утробі матері, перестав розвиватися. У момент народження він уміщався на двох долонях, потребував підтримки дихання і особливого харчування. Після виписки немовля офіційно визнаний немовлям чоловічої статі, який зміг вижити з найменшою вагою при народженні. Попередній рекорд належить хлопчикові, народженому в Німеччині з вагою 274 грамів. Сама крихітна дівчинка, яку вдалося виходити, народилася також в ФРН з вагою 252 г. У світі зареєстровано всього 23 випадки, коли немовлята, народжені з вагою менше 300 г, змогли вижити. Серед них тільки четверо хлопчиків.


Детская больница Львова получила четыре сверхсовременные инкубаторы для выхаживания новорожденных детей. Об этом сообщает пресс-служба Львовского городского совета.

За средства города для городской детской клинической больницы на ул. П. Орлика, закупили еще 4 новых инкубатора экспертного класса для новорожденных, общей стоимостью 1600000 грн. И теперь в отделении анестезиологии и интенсивной терапии новорожденных детской больницы функционирует 10 инкубаторов. Эти новейшие аппараты предназначены для выхаживания недоношенных и глубоко недоношенных детей, а также новорожденных, нуждающихся в проведении медицинских манипуляций в условиях термостабильной среды.

Как пояснил главный врач КНП "Городская детская клиническая больница г. Львова" Дмитрий Квит, ежегодно в отделении анестезиологии и интенсивной терапии новорожденных лечат более 400 маленьких пациентов, 50% из которых - преждевременно рожденные. И для их выхаживания и лечения необходимо применять высокие медицинские технологии и соответствующее оборудование, которое максимально приближено к материнским условиям. А это, в частности, инкубаторы (кювезы).

"Еще 10-15 лет назад выхаживание детей с низкой массой тела - то есть менее 1 килограмма, было чем-то чрезвычайным, а сегодня это привычный стандарт неонатологической службы II-III уровня. И это большой дар, который мы можем сегодня таких детей выхаживать. Собственно инкубатор предназначен для обеспечения стабильной терморегуляции среды, где находится новорожденный пациент, постоянную концентрацию кислорода, быстрый и легкий доступ к ребенку для проведения различных видов ухода и медицинских манипуляций. Но кроме недоношенных детей, лечение в инкубаторе требуют новорожденные дети с хирургической и нейрохирургической патологией, которым очень важный пред- и послеоперационный период в условиях стабильной температуры и постоянной влажности воздуха. А это обеспечивает именно инкубатор", - пояснил Дмитрий Квит.

Кроме того, в отделении анестезиологии и интенсивной терапии новорожденных детской больницы только в этом году врачи пролечили 19 двойняшек и 1 тройню, которые также требовали выхаживания в условиях инкубатора. Поэтому для адекватного обеспечения оборудованием этого отделения, за средства городского бюджета летом 2019 приобретено 4 инкубатора для новорожденных экспертного класса Atom Infant Incubator.