МАЗ, автобус, марщрутМер Львова Андрій Садовий повідомив про плани щодо автобусів МАЗ, які придбало місто. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

ЛК "АТП-1" отримало перші великогабаритні автобуси МАЗ. До кінця року місто має отримати загалом 100 МАЗів і 50 Електронів, відповідно до підписаної угоду ЛК "АТП-1" з АБ "Укргазбанк" на придбання автобусів на умовах фінансового лізингу. Сьогодні нові автобуси оглянув міський голова Львова Андрій Садовий.

"Отримали перші 16 автобусів, нових, це МАЗ. До кінця місяця загалом маємо отримати 30, а також 5 має дати Електрон. Все йде по графіку. До кінця року 150 автобусів має бути на АТП-1. Було питання, куди підуть нові автобуси — на ті маршрути, які обслуговує АТП-1 — це № 46, 47, 16. На Рясне також будемо додавати кількість машин. Ми до п’ятниці очікуємо подачі документів по конкурсу, який ми оголосили на перевезення. Ми тоді зможемо зовсім по-новому розподілити ринок, буде збільшена доля АТП-1, власне, в цій долі основними будуть нові автобуси", - розповів мер.

За його словами, плануться у вересні-жовтні оголошувати тендер на 50 тролейбусів. А до кінця року 30 трамваїв мають виїхати на львівські маршрути.

Щодо МАЗів, то планується, що з понеділка ці автобуси вже будуть виходити на маршрути.

Нагадаємо, ЛК "АТП-1" обслуговує 20 денних маршрутів і 7 нічних. Це маршрути 1а, 2а, 3а, 4а, 5а, 6а, 9, 10, 16, 20, 28, 29, 32, 37, 45, 46, 47а, 55, 56 та експрес-маршрути, які курсують від АЗ «Західна» до пл. Різні. Також впродовж начального року, на час ремонту вул. Личаківської, ЛК "АТП-1" обслуговувало соціальний маршрут для студентів ЛНУ ім. І. Франка, які мешкають в гуртожитках на вул. Пасічній і вул. Медової Печери. А з квітня цього року розпочав роботу маршрут сполучення "Аеропорт — Залізничний вокзал".


Мэр Львова Андрей Садовый сообщил о планах по поводу автобусов МАЗ, которые приобрел город. Об этом сообщает пресс-служба Львовского городского совета.

ЛК "АТП-1" получило первые крупногабаритные автобусы МАЗ. До конца года город должен получить в среднем 100 МАЗов и 50 Электронов, в соответствии с подписанным соглашение ЛК "АТП-1" с АБ "Укргазбанк" на приобретение автобусов на условиях финансового лизинга. Сегодня новые автобусы осмотрел мэр Львова Андрей Садовый.

"Получили первые 16 автобусов, новых, это МАЗ. До конца месяца в целом должны получить 30, а также 5 должен дать Электрон. Все идет по графику. К концу года 150 автобусов должно быть на АТП-1. Был вопрос, куда пойдут новые автобусы - на те маршруты, которые обслуживает АТП-1 - это № 46, 47, 16. на Рясное также будем добавлять количество машин и количество. Мы до пятницы ожидаем подачи документов по конкурсу, который мы объявили на перевозку. Мы тогда сможем совсем по-новому распределить рынок, будет увеличена доля АТП-1, собственно, в этой доле основными будут новые автобусы ", - рассказал мэр.

По его словам, плануться в сентябре-октябре объявлять тендер на 50 троллейбусов. А до конца года 30 трамваев должны выехать на львовские маршруты.

По поводу МАЗов, то планируется, что с понедельника эти автобусы уже будут выходить на маршруты.

Напомним, ЛК "АТП-1" обслуживает 20 дневных маршрутов и 7 ночных. Это маршруты 1а, 2а, 3а, 4а, 5а, 6а, 9, 10, 16, 20, 28, 29, 32, 37, 45, 46, 47а, 55, 56 и экспресс-маршруты, которые курсируют от АС "Западная" до пл. Разные. Также в течение учебного года, на время ремонта ул. Лычаковской, ЛК "АТП-1" обслуживало социальный маршрут для студентов ЛНУ им. И. Франко, проживающих в общежитиях на ул. Пасечной и ул. Медовой Пещеры. А с апреля этого года начал работу маршрут сообщения "Аэропорт - Железнодорожный вокзал".