пожар, подвал, многоэтажка

У Львові рятувальники загасили пожежу в підвалі дев'ятиповерхового житлового будинку. Про це повідомляє прес-служба ДСНС України у Львівській області.

Пожежа сталася 8 серпня. О 18:15 до Служби порятунку "101" надійшло повідомлення про пожежу в м. Львові на вул. В.Чукаріна. Пожежа виникла в підвалі дев’ятиповерхового житлового будинку.

На момент прибуття перших підрозділів до місця виклику, з підвалу вибивався густий чорний дим, та вся сходова клітка була заповнена токсичними продуктами згорання, внаслідок чого мешканці будинку не могли самостійно вийти на вулицю. Вогнеборці в спеціальних апаратах захисту органів дихання та зору переглянули кожну квартиру та, переконавшись у відсутності небезпеки для людей, за допомогою рятувального пристрою евакуювали на свіже повітря 10 осіб.

Водночас вогнеборці працювали по розвідці та ліквідації загорання. О 18:51 пожежу локалізували та о 19:51 повністю ліквідували в складі п’яти ланок газодимозахисної служби. Внаслідок пожежі вогнем знищено сміття на площі 20 кв.м., пошкоджено облицювання стін на площі 25 кв.м. та електропроводку на площі 2 пог. м. До ліквідації пожежі залучили 23 чоловіки особового складу та 5 одиниць спецтехніки.

Обставини події встановлюються.


Во Львове спасатели потушили пожар в подвале девятиэтажного жилого будинку. Об этом сообщает пресс-служба ГСЧС Украины во Львовской области.

Пожар произошел 8 августа. В 18:15 в Службу спасения "101" поступило сообщение о пожаре в г. Львове на ул. В. Чукарина. Пожар возник в подвале девятиэтажного жилого дома.

На момент прибытия первых подразделений к месту вызова, из подвала выбивался густой черный дым, и вся лестничная клетка была заполнена токсичными продуктами сгорания, в результате чего жители дома не могли самостоятельно выйти на улицу. Пожарные в специальных аппаратах защиты органов дыхания и зрения просмотрели каждую квартиру и, убедившись в отсутствии опасности для людей, с помощью спасательного устройства эвакуировали на свежий воздух 10 человек.

Одновременно пожарные работали по разведке и ликвидации возгорания. В 18:51 пожар был локализован и в 19:51 полностью ликвидировали в составе пяти звеньев газодымозащитной службы. В результате пожара огнем уничтожен мусор на площади 20 кв.м., повреждена облицовка стен на площади 25 кв.м. и электропроводка на площади 2 пог. м. К ликвидации пожара привлекли 23 человека личного состава и 5 единиц спецтехники.

Обстоятельства происшествия устанавливаются.