приход, УПЦ МП, поместная церковь, переходЩе одна парафія УПЦ МП на Львівщині перейшла до помісної Православної церкви. Церква у селі Карів стала уже п’ятою на Львівщині, де прийняли рішення перейти до ПЦУ. Про це повідомляє ZAXID.NET.

Церква святої великомучениці Параскеви П'ятниці, що у селі Карів Сокальського району, перейде з УПЦ МП до помісної Православної церкви України (ПЦУ). Таке рішення церковна громада прийняла у неділю, 6 січня, повідомив депутат Сокальської районної ради Олег Кожушко.

Карівська парафія Московського патріархату стане уже п’ятою на Львівщині, що прийняла рішення перейти до ПЦУ. Напередодні такі рішення погодили найбільший храм УПЦ МП на Львівщині - церква Петра і Павла у Жовкві, а також церкви УПЦ МП у селах Піщани та Верчани (Стрийський р-н) та м. Угнів (Сокальський р-н).

Олег Кожушко повідомив, що настоятель церкви Московського патріархату у селі Карів Мирослав Кінас підтримав рішення парафіян про перехід до ПЦУ.

Додамо, що усього на Львівщині є 60 громад УПЦ МП. Процес переходу церковних громад УПЦ МП до ПЦУ триває по всій країні.


Еще один приход УПЦ МП на Львовщине перешла к поместной Православной церкви. Церковь в селе Каров стала уже пятой на Львовщине, где приняли решение перейти к ПЦУ. Об этом сообщает ZAXID.NET.

Церковь святой великомученицы Параскевы Пятницы, что в селе Каров Сокальского района, перейдет с УПЦ МП к поместной Православной церкви Украины (ПЦУ). Такое решение церковная община приняла в воскресенье, 6 января, сообщил депутат Сокальского районного совета Олег Кожушко.

Каривский приход Московского патриархата станет уже пятым на Львовщине, принявшим решение перейти к ПЦУ. Накануне такие решения согласовали самый большой храм УПЦ МП на Львовщине - церковь Петра и Павла в Жолкве, а также церкви УПЦ МП в селах Песчаны и Верчаны (Стрыйский р-н) и г. Угнев (Сокальский р-н).

Олег Кожушко сообщил, что настоятель церкви Московского патриархата в селе Каров Мирослав Кинас поддержал решение прихожан о переходе в ПЦУ.

Добавим, что всего на Львовщине 60 общин УПЦ МП. Процесс перехода церковных общин УПЦ МП к ПЦУ проходит по всей стране.