суд, водитель, автобус, пешеход, ДТПУ Львові збитий водієм "АТП-14630" пішохід відсудив 56 тисяч гривень. Галицький райсуд Львова визнав винним водія у вчиненні кримінального правопорушення за ч.1 ст. 286 ККУ та оштрафував його на користь потерпілого пішохода. Про це повідомляє сайт 032.ua

Згідно з матеріалами справи, 28 жовтня 2016 року водій ПАТ "Львівське АТП 14630", за кермом автобуса "DEN OUDSTEN В96", який курсує за маршрутом №31, рухався по вулиці Городоцькій та при проїзді нерегульованого пішохідного переходу в районі перехрестя з вул. Меретина, збив людину.

Унаслідок порушених ПДР та автопригоди, пішохід отримав серйозні травми, зокрема, закритий перелом стегна, плечової кістки та інші ушкодження.

Водій своєї вини не визнав і зазначив, що автобус був у належному технічному стані, сам він пройшов медогляд, і погодні умови були хорошими. Натомість, звинуватив у всьому чоловіка, який нібито переходив дорогу у невстановленому місці та перебував у стані алкогольного сп`яніння.

Пішохід, у свою чергу розповів, що переходив дорогу дещо по діагоналі від пішохідного переходу, щоби дати дорогу автобусу та уникнути наїзду. Після зіткнення чоловік тривалий час перебував на стаціонарному лікуванні і багато коштів витратив на медикаменти, у зв'язку з чим попросив стягнути з водія, АТП та страхової компанії відшкодування за моральну та матеріальну шкоду.

З огляду на все суд вирішив визнати водія автобуса винним у правопорушенні за ч.1 ст. 286 ККУ та призначив покарання у вигляді штрафу у розмірі 300 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (5 100 грн) в дохід держави з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік. Окрім цього, з водія стягнули 9 576 грн судових витрат на експертизи.

Частково суд задовольнив позов і стягнув із ПАТ "Львівське АТП 14630" та страхової компанії 30 тис. грн моральної шкоди та ще 26 тис. 565, 95 грн матеріальної шкоди.


Во Львове сбитый водителем "АТП-14630" пешеход отсудил 56 000 гривен. Галицкий райсуд Львова признал виновным водителя в совершении уголовного преступления по ч.1 ст. 286 УК и оштрафовал его в пользу потерпевшего пешехода. Об этом сообщает сайт 032.ua

Согласно материалам дела, 28 октября 2016 водитель ОАО "Львовское АТП 14630", за рулем автобуса "DEN OUDSTEN В96", который курсирует по маршруту №31, двигался по улице Городоцкой и при проезде нерегулируемого пешеходного перехода в районе перекрестка с ул. Меретина сбил человека.

Вследствие нарушенных ПДД и ДТП, пешеход получил серьезные травмы, в частности, закрытый перелом бедра, плечевой кости и другие повреждения.

Водитель своей вины не признал и отметил, что автобус был в надлежащем техническом состоянии, сам он прошел медосмотр, и погодные условия были хорошими. Зато обвинил во всем мужчину, который якобы переходил дорогу в неустановленном месте и находился в состоянии алкогольного опьянения.

Пешеход, в свою очередь, рассказал, что переходил дорогу несколько по диагонали от пешеходного перехода, чтобы дать дорогу автобусу и избежать наезда. После столкновения мужчина длительное время находился на стационарном лечении и много средств потратил на медикаменты, в связи с чем попросил взыскать с водителя, АТП и страховой компании возмещение за моральный и материальный ущерб.

С учетом всего этого суд решил признать водителя автобуса виновным в правонарушении по ч.1 ст. 286 УК и назначил наказание в виде штрафа в размере 300 необлагаемых минимумов доходов граждан (5100 грн) в доход государства с лишением права управления транспортными средствами сроком на 1 год. Кроме этого, с водителя взыскали 9576 грн судебных расходов на экспертизы.

Частично суд удовлетворил иск и взыскал с ОАО "Львовское АТП 14630" и страховой компании 30 тыс. грн морального ущерба и еще 26 тыс. 565,95 грн. материального ущерба.