самолет, Россия, ЛьвовРейс російської авіакомпанії "S7 Airlines" порушив заборону на польоти над Україною через грозовий фронт. Відповідний дозвіл на входження у повітряний простір України надав "Украероцентр". Про це у коментарі Львівському порталу відповів міністр інфраструктури Володимир Омелян. 

За словами Володимира Омеляна, у випадках обходу небезпечних явищ погоди, які можуть призвести до авіакатастрофи, Україна може дозволити російським літакам порушити повітряні кордони.

"Є офіційне роз’яснення Украероруху. Радою з безпеки польотів Державної авіаційної служби України протокольним рішенням від 2 грудня 2015 року було затверджено, що у випадках обходу небезпечних явищ погоди (якщо обхід без входу до повітряного простору України може привести до аварійної ситуації з повітряним судном), усім повітряним суднам, включаючи ті, що зареєстровані в Російській Федерації, може бути дозволено вхід до повітряного простору України згідно законодавчих й нормативно-правових актів України у галузі авіації та сфері використання повітряного простору, із дотриманням стандартів та рекомендованої практики ICAO", – повідомив він.

Водночас міністр додав, що такі дії були узгоджені і погоджені капітаном літака, диспетчером Львівського районного диспетчерського центру та "Украероцентром".

"Також дії персоналу обслуговування повітряного руху передбачені в угоді (LOA) між органами ОПР України та Польщі. 07 серпня 2019 року о 17.58 (за київським часом) диспетчер Львівського РДЦ запитав дозвіл у провідного інженера Украероцентру на вхід ПС Boeing-733 REG -VQBMG (а\к "Глобус" Російська Федерація) у зв’язку з необхідністю обходу небезпечних явищ погоди. Дозвіл було надано та у 18.02 зазначене пасажирське судно зайшло до повітряного простору України ПОД LABOD на ешелоні Fl370, та вийшло з повітряного простору України ПОД AMIRI 18.33 Fl370», – зазначив Володимир Омелян.

Рейс російської авіакомпанії "S7 Airlines" порушив заборону на польоти над територією України. Російський лайнер вилетів із італійського Барі до Москви, влетів у повітряний простір України та пролетів над Львовом та Луцьком.

Як відомо, українське небо закрите для російських літаків із 26 листопада 2015 року. Прийняте рішення обумовлене систематичним порушенням правил польотів і порядку використання повітряного простору України з боку російських авіаперевізників (через окупацію Криму – ред.), та має на меті попередити будь-які можливі провокації в повітряному просторі України. До слова, Російська Федерація зупинила видачу дозволів на проліт території РФ українськими авіакомпаніями ще в серпні 2014 року.


Рейсы российской авиакомпании "S7 Airlines" нарушил запрет на полеты над Украиной через грозовой фронт. Соответствующее разрешение на вхождение в воздушное пространство Украины предоставил "Украэроцентр". Об этом в комментарии Львовскому порталу ответил министр инфраструктуры Владимир Емельян. 

По словам Владимира Емельяна, в случаях обхода опасных явлений погоды, которые могут привести к авиакатастрофе, Украина может позволить российским самолетам нарушить воздушные границы.

"Есть официальное разъяснение Украэроруха. Советом по безопасности полетов Государственной авиационной службы Украины протокольным решением от 2 декабря 2015 было утверждено, что в случаях обхода опасных явлений погоды (если обход без входа в воздушное пространство Украины может привести к аварийной ситуации с воздушным судном ), всем воздушным судам, включая те, которые зарегистрированы в Российской Федерации, может быть разрешен вход в воздушное пространство Украины согласно законодательным и нормативно-правовым актов Украины в области авиации и сфере использования воздушного пространства, с соблюдением стандартов и рекомендуемой практики ICAO", - сообщил он.

В то же время министр добавил, что такие действия были согласованы и согласованы капитаном самолета, диспетчером Львовского районного диспетчерского центра и "Украэроцентром".

"Также действия персонала обслуживания воздушного движения предусмотрены в соглашении (LOA) между органами ОВД Украины и Польши. 7 августа 2019 в 17.58 (по киевскому времени) диспетчер Львовского РДЦ запросил у ведущего инженера Украэроцентра на вход ПС Boeing-733 REG -VQBMG ( а/к "Глобус" Российская Федерация) в связи с необходимостью обхода опасных явлений погоды. Разрешение было предоставлено и в 18.02 указанное пассажирское судно зашло в воздушное пространство Украины ПОД LABOD на эшелоне Fl370, и вышло из воздушного пространства Украины ПОД AMIRI 18.33 Fl370", - отметил Владимир Омелян.

Рейс российской авиакомпании "S7 Airlines" нарушил запрет на полеты над территорией Украины. Российский лайнер вылетел из итальянского Бари в Москву, влетел в воздушное пространство Украины и пролетел над Львовом и Луцком.

Как известно, украинское небо закрыто для российских самолетов с 26 ноября 2015. Принятое решение обусловлено систематическим нарушением правил полетов и порядка использования воздушного пространства Украины со стороны российских авиаперевозчиков (через оккупацию Крыма - ред.), и имеет целью предупредить любые возможные провокации в воздушном пространстве Украины. К слову, Россия остановила выдачу разрешений на пролет территории РФ украинскими авиакомпаниями еще в августе 2014 года.