жилье, кооператив, ЖСК, медики, учителяНа комісії законності, депутатської діяльності та свободи слова розглянули програму про створення житлово-будівельних кооперативів. Про це повідомляє інформаційний портал депутатів Львівської міської ради.

Програма спрямована на поступове формування умов для розвитку кооперативного житлового будівництва та сприяння учасникам антитерористичної операції, працівникам закладів освіти та охорони здоров’я за рахунок власних коштів способом створення кооперативів у житловій сфері та їх діяльності.

Як розповіла заступниця начальника управління житлового господарства Львівської міськоїради Галина Мазур, необхідність ухвалення програми виникла у зв’язку із ініціативою окремих категорій населення створювати житлово-будівельні кооперативи.

"Черговики-учасники АТО, які стають на кооперативну чергу, виявили бажання формувати житлово-будівельний кооператив. На сьогодні таких мешканців є вже понад 60 осіб. Такі ж звернення маємо від медиків та вчителів. Тому пропонуємо створення кооперативів для будівництва житла для цих трьох категорій населення. Будівництво здійснюватиметься за кошт самих черговиків. На зборах вони мають обрати голову правління, ревізійну комісію. А після цього уже укладуть угоди із підрядником, який будуватиме житло".

Зі слів Галини Мазур, створення житлово-будівельних кооперативів передбачає здешевлення вартості квадратного метра. Це відбудеться за рахунок того, що місто буде виділяти земельну ділянку, проектна документація розроблятиметься за міський кошт, а також будуватиметься інфраструктура. Це буде здешевлювати вартість будівництва житла на 25-30%.

Як зазначив заступник голови комісії законності, депутатської діяльності та свободи слова Андрій Шевців, у Львові уже є досвід створення ЖБК, зокрема – працівниками житлово-комунальної сфери.

Програму про створення житлово-будівельних кооперативів буде винесено на розгляд депутатського корпусу на одному з найближчих пленарних засідань.


На комиссии законности, депутатской деятельности и свободы слова рассмотрели программу о создании жилищно-строительных кооперативов. Об этом сообщает информационный портал депутатов Львовского городского совета.

Программа направлена ​​на постепенное формирование условий для развития кооперативного жилищного строительства и содействие участникам антитеррористической операции, работникам учреждений образования и здравоохранения за счет собственных средств способом создания кооперативов в жилищной сфере и их деятельности.

Как рассказала заместитель начальника управления жилищного хозяйства Львовского миськоирады Галина Мазур, необходимость принятия программы возникла в связи с инициативой отдельных категорий населения создавать жилищно-строительные кооперативы.

"Очередники-участники АТО, которые становятся на кооперативную очередь, выразили желание формировать жилищно-строительный кооператив. На сегодня таких жителей более 60 человек. Такие же обращения имеем от медиков и учителей. Поэтому предлагаем создание кооперативов для строительства жилья для этих трех категорий населения. Строительство будет осуществляться за счет самих очередников. На собрании они должны избрать председателя правления, ревизионной комиссии. А после этого уже заключат соглашения с подрядчиком, который будет строить жилье".

По словам Галины Мазур, создание жилищно-строительных кооперативов предусматривает удешевление стоимости квадратного метра. Это произойдет за счет того, что город будет выделять земельный участок, проектная документация будет разрабатываться за городской счет, также будет строиться инфраструктура. Это будет удешевлять стоимость строительства жилья на 25-30%.

Как отметил заместитель председателя комиссии законности, депутатской деятельности и свободы слова Андрей Сапожников, во Львове уже есть опыт создания ЖСК, в частности - работниками жилищно-коммунальной сферы.

Программа о создании жилищно-строительных кооперативов будет вынесен на рассмотрение депутатского корпуса на одном из ближайших пленарных заседаний.