спортсмен, Виктор Гладкий, пауэрлифтингВіктор Гладкий став чемпіоном світу з пауерліфтингу. Про це повідомляє прес-служба Львівської облдержадміністрації.

Чемпіонат світу з пауерліфтингу серед юнаків та юніорів проходив у Канаді, у місті Рейджана. У складі національної збірної приймав участь майстер спорту України міжнародного класу Віктор Гладкий, який змагався у ваговій категорії до 83 кг серед юніорів.

У кожній із вправ найсильніші спортсмени світу виборювали медалі чемпіонату світу. У напруженій та важкій боротьбі Віктору вдалося вибороти малу золоту медаль, малу срібну медаль, малу бронзову медаль та золото у сумі триборства.

У присіданнях зі штангою Віктор зафіксував вагу 312,5 кг у другій спробі, на жаль, третя спроба спортсмена (320 кг) виявилась невдалою.  У жимі лежачи Віктору не було рівних. Його результат склав 240 кг. В останній вправі – тязі становій наш спортсмен не справився з вагою у першій спробі, але вдало виконав наступні дві, що забезпечило йому друге місце у тязі становій (287,5 кг).

Сума триборства Віктора склала 840 кг, що дозволило йому випередити швецьких спортсменів на 17,5 кг та 42,5 кг й вибороти омріяну перемогу.


Виктор Гладкий стал чемпионом мира по пауэрлифтингу. Об этом сообщает пресс-служба Львовской облгосадминистрации.

Чемпионат мира по пауэрлифтингу среди юношей и юниоров проходил в Канаде, в городе Рейджана. В составе национальной сборной принимал участие мастер спорта Украины международного класса Виктор Гладкий, который соревновался в весовой категории до 83 кг среди юниоров.

В каждом из упражнений сильнейшие спортсмены мира боролись за медали чемпионата мира. В напряженной и тяжелой борьбе Виктору удалось завоевать малую золотую медаль, малую серебряную медаль, малую бронзовую медаль и золото в сумме троеборья.

В приседаниях со штангой Виктор зафиксировал вес 312,5 кг во второй попытке, к сожалению, третья попытка спортсмена (320 кг) оказалась неудачной. В жиме лежа Виктору не было равных. Его результат составил 240 кг. В последнем упражнении - тяге становой наш спортсмен не справился с весом в первой попытке, но удачно выполнил следующие две, что обеспечило ему второе место в тяге становой (287,5 кг).

Сумма троеборья Виктора составила 840 кг, что позволило ему опередить шведских спортсменов на 17,5 кг и 42,5 кг и завоевать желанную победу.