снос, здание, суд, искНа пр. Чорновола, 57б проводять знесення незаконно зведеної споруди. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

На просп. Чорновола, 57б на виконання рішення суду проводять виконавче провадження щодо знесення незаконно зведеної споруди. Як інформує юридичний департамент Львівської міської ради, суд у цій справі тривав з 2007 року. Рішення про демонтаж було прийнято 2016 року, однак із формулюванням про зобов’язання власника знести цю споруду. Втім, з його боку жодних дій не вчинялось, тож сьогодні знесення проводить виконавча служба, яка згідно з законодавством, відповідає за забезпечення виконання рішень судів.

"В 2004 році були надані дозвільні документи на будівництво тимчасового павільйону. Однак тут виник не тимчасовий павільйон, а капітальна споруда — незавершене будівництво. 2007 року Шевченківська районна адміністрація подала позов про знесення цієї споруди. В процесі судового розгляду з 2007 року відбувались перепродажі цього об’єкту. Але в кінцевому результаті, 30 березня 2016 року Вищий господарський суд прийняв рішення про задоволення нашого позову і знесення цієї споруди. Тобто він зобов’язав боржника знести оцю споруду. Пізніше, в 2017 році було замінено виконання — з зобов’язати боржника знести споруду на просто примусово знести цю споруди, оскільки боржник не виконував рішення суду. Зараз триває виконавче провадження, і сьогодні проводяться виконавчі дії безпосередньо щодо виконання цього рішення суду", - розповіли в юридичному департаменті міськради.

Як уточнили у департаменті, були певні проблеми з безпосереднім виконанням цього рішення: минулого разу, коли виїжджали на місце, тут були поставлені транспортні засоби так, щоб не було змоги доступу до споруди.

Нагадаємо, нещодавно завершився процес знесення збудованої з порушеннями багатоповерхівки на вул. Личаківській, 259. До слова, прецедентів, щоб зносили багатоквартирний будинок такого розміру, збудований без документів, в Україні ще не було.


На пр. Черновола, 57б проводят снос незаконно возведенной постройки. Об этом сообщает пресс-служба Львовского городского совета.

На просп. Черновола, 57б во исполнение решения суда проводят исполнительное производство по сносу незаконно возведенной постройки. Как информирует юридический департамент Львовского городского совета, суд по этому делу длился с 2007 года. Решение о демонтаже было принято в 2016 году, однако с формулировкой об обязательствах владельца снести это сооружение. Однако с его стороны никаких действий не совершалось, поэтому сегодня снос проводит исполнительная служба, которая, согласно законодательству, ответственность за обеспечение выполнения решений судов.

"В 2004 году были предоставлены разрешительные документы на строительство временного павильона. Однако здесь возник не временный павильон, а капитальное сооружение - незавершенное строительство. В 2007 году Шевченковская районная администрация подала иск о сносе этого здания. В ходе судебного разбирательства с 2007 года происходили перепродажи этого объекта. Но в конечном итоге, 30 марта 2016 Высший хозяйственный суд принял решение об удовлетворении нашего иска и сносе этого сооружения. То есть он обязал должника снести эту постройку. Позже, в 2017 году было заменено исполнение - с обязать должника снести сооружение на просто принудительно снести это сооружение, поскольку должник не исполнял решение суда. Сейчас идет исполнительное производство, и сегодня проводятся исполнительные действия непосредственно по выполнению этого решения суда", - рассказали в юридическом департаменте горсовета.

Как уточнили в департаменте, были определенные проблемы с непосредственным выполнением этого решения: в прошлый раз, когда выезжали на место, здесь были поставлены транспортные средства так, чтобы не было возможности доступа к постройке.

Напомним, недавно завершился процесс сноса построенной с нарушениями многоэтажки на ул. Лычаковской, 259. Прецедентов, чтобы сносили многоквартирный дом такого размера, построенный без документов, в Украине еще не было.