суд, ДТП, грузовик, колесаВнаслідок отриманих травм жінка стала інвалідом 3-ї групи. Водій вантажівки має сплатити 5100 гривень штрафу. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень. 

Нагадаємо, ДТП сталася 9 червня 2018 року у с. Годовиця Пустомитівського району, на вулиці Шевченка. Поблизу будинку №50 від проїжджаючого автомобіля "ГАЗ" відвалилися колеса, одно з них наїхало на жінку, що йшла по краю проїжджої частини дороги у зустрічному напрямку. Жінка отримала перелом ноги. Внаслідок отриманих травм жінка стала інвалідом 3-ї групи

Водій-експедитор ДПДГ "Оброшине", який був за кермом "ГАЗ", розповів, що технічний огляд автомобіля проводився приблизно у квітні 2018 року спеціалістами станції технічного обслуговування в його присутності, і авто було технічно справним. Того дня при виїзді з гаража автомобіль теж був технічно справний, оскільки він його оглянув. Біля 19:00 він їхав на даному автомобілі по центральній дорозі с. Годовиця зі швидкістю біля 40 км/год, бачив, як назустріч йому йшла потерпіла, і в той момент несподівано для нього автомобіль різко похилився в ліву задню частину. Він негайно зупинив автомобіль та побачив, як одне з коліс покотилося спереду. Він негайно вискочив з автомобіля, недалеко від якого побачив потерпілу, яка лежала непритомною, надав їй необхідну та можливу допомогу, викликав швидку допомогу та дочекався працівників поліції. ДПТ сталася із-за того, що два задніх лівих спарених колеса злетіли з кріплення, одне з яких травмувало потерпілу. Після ДТП він провідував потерпілу в лікарні, частково відшкодував їй спричинену шкоду, з потерпілою вони примирилися і така не має до нього претензій. Визнає, що з його вини була травмована потерпіла, однак не може пояснити, чому так сталося, що колеса злетіли з кріплення, оскільки він утримував автомобіль в технічно справному стані, тому винним визнає себе частково. Просив застосувати до нього покарання, не пов'язане з позбавленням волі та не позбавляти права керування транспортними засобами. Просив також врахувати, що являється інвалідом 3-ї групи, пенсіонер та працює водієм.

13 лютого 2019 року Пустомитівський районний суд Львівської області визнав водія винуватим у пред'явленому обвинуваченні за ч. 1ст. 286 КК України та визначив покарання у виді штрафу розміром триста неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 5100,00 грн., без позбавлення права права керувати транспортними засобами. Також з нього стягнуто процесуальні витрати, пов'язані з залученням експертів, у розмірі розміром 7150,00 грн.


В результате полученных травм женщина стала инвалидом 3-й группы. Водитель грузовика должен заплатить 5100 гривен штрафа. Об этом стало известно из Единого государственного реестра судебных решений. 

Напомним, ДТП произошло 9 июня 2018 в с. Годовица Пустомытовского района, на улице Шевченко. Возле дома №50 от проезжающего автомобиля "ГАЗ" отвалились колеса, одно из них наехало на женщину, которая шла по краю проезжей части дороги во встречном направлении. Женщина получила перелом ноги. В результате полученных травм женщина стала инвалидом 3-й группы.

Водитель-экспедитор ДПДГ "Оброшине", который был за рулем "ГАЗ", рассказал, что технический осмотр автомобиля проводился примерно в апреле 2018 специалистами станции технического обслуживания в его присутствии, и авто было технически исправным. В тот день при выезде из гаража автомобиль тоже был технически исправен, поскольку он его осмотрел. У 19:00 он ехал на данном автомобиле по центральной дороге с. Годовица со скоростью около 40 км / ч, видел, как навстречу ему шла потерпевшая, и в тот момент неожиданно для него автомобиль резко наклонился на левую заднюю часть. Он немедленно остановил автомобиль и увидел, как одно из колес покатилось впереди. Он немедленно выскочил из автомобиля, недалеко от которого увидел потерпевшую, которая лежала без сознания, предоставил ей необходимую и возможную помощь, вызвал скорую помощь и дождался сотрудников полиции. ДПТ произошло из-за того, что два задних левых спаренных колеса слетели с крепления, одно из которых травмировало потерпевшую. После ДТП он навещал пострадавшую в больницу, частично возместил ей причиненный ущерб, с потерпевшей они примирились и она не имеет к нему претензий. Признает, что по его вине была травмирована потерпевшая, однако не может объяснить, почему так произошло, что колеса слетели с крепления, поскольку он содержал автомобиль в технически исправном состоянии, поэтому виновным признает себя частично. Просил применить к нему наказание, не связанное с лишением свободы и не лишать права управления транспортными средствами. Просил также учесть, что является инвалидом 3-й группы, пенсионер и работает водителем.

13 февраля 2019 Пустомытовский районный суд Львовской области признал водителя виновным в предъявленном обвинении по ч. 1 ст. 286 УК Украины и определил наказание в виде штрафа в размере трехсот необлагаемых минимумов доходов граждан, что составляет 5100,00 грн., без лишения права права управлять транспортными средствами. Также с него взыскано процессуальные расходы, связанные с привлечением экспертов, в размере размером 7150,00 грн.