бешенство, женщинаУ п’ятницю, 2 листопада, у Львівській обласній інфекційній лікарні померла 68-річна жінка, у якої діагностували сказ. Про це повідомляє ZAXID.NET

Пацієнтка тиждень провела в реанімації, але шансів побороти хворобу у жінки не було - це захворювання не лікується, повідомила завідувачка відділення особливо небезпечних інфекцій львівського обласного лабораторного центру Ірина Куліш.

Нагадаємо, жінку з с. Милятин Городоцького району госпіталізували до інфекційної лікарні 26 жовтня. Лікарі діагностували у неї смертельно небезпечне захворювання – сказ. Її три місяці тому, за словами Ірини Куліш, вкусило цуценя віком приблизно два місяці. Цуценя жінці дав сусід. У сусіда живе собака-мати, інші цуценята і вони здорові, бо сусід вакцинував собак.

"Двір, в якому живе жінка, не має огорожі, неподалік ліс. Односельці бачили, як на подвір’я не один раз забігали лисиці, тож у цуценяти був контакт зі скаженою лисицею. Цуценя через два тижні після того, як вкусило господиню за палець, здохло. Та жінка не віддала тіло цуценяти ветеринарам, аби встановити причину, а просто закопала. І сама, на жаль, по медичну допомогу після укусу не зверталася".

Ірина Куліш

На Львівщині цього року фіксують все більше випадків сказу серед тварин, ніж торік. За 10 місяців зареєстровано 28 випадків (торік 23): 11 випадків – лисиці, 7 – собаки, 9 – коти і 1 – корова.

Останній випадок сказу серед людей, як каже Ірина Куліш, був зафіксований у 2009 році у мешканця Борислава.

Довідка SQ. Нагадаємо, що сказ – це гостре інфекційне захворювання, що вражає центральну нервову систему і є смертельно небезпечне. Вірус людині передається від хворих тварин через укус, ослинення шкіри чи слизових оболонок, особливо якщо на них є мікротравми. Сказ не лікується, шансів одужати нема.


В пятницу, 2 ноября, в областной инфекционной больнице скончалась 68-летняя женщина, у которой диагностировали бешенство. Об этом сообщает ZAXID.NET

Пациентка неделю провела в реанимации, но шансов побороть болезнь у женщины не было - это заболевание не лечится, сообщила заведующая отделением особо опасных инфекций Львовского областного лабораторного центра Ирина Кулиш.

Напомним, женщину из с. Милятин Городокского района госпитализировали в инфекционную больницу 26 октября. Врачи диагностировали у нее смертельно опасное заболевание - бешенство. Ее три месяца назад, по словам Ирины Кулиш, укусил щенок в возрасте примерно два месяца. Щенка женщине дал сосед. У соседа живет собака-мать, другие щенки и они здоровы, ибо сосед вакцинировал собак.

"Двор, в котором живет женщина, не имеет ограждения, недалеко лес. Односельчане видели, как во двор не раз забегали лисы, поэтому у щенка был контакт с бешеной лисой. Щенок через две недели после того, как укусил хозяйку за палец, сдохло. но женщина не отдала тело щенка ветеринарам, чтобы установить причину, а просто закопала. И сама, к сожалению, за медицинской помощью после укуса не обращалась".

Ирина Кулиш

На Львовщине в этом году фиксируют все больше случаев бешенства среди животных, чем в прошлом году. За 10 месяцев зарегистрировано 28 случаев (в прошлом году 23): 11 случаев - лисы, 7 - собаки, 9 - коты и 1 - корова.

Последний случай бешенства среди людей, как говорит Ирина Кулиш, был зафиксирован в 2009 году у жителя Борислава.

Справка SQ. Напомним, что бешенство - это острое инфекционное заболевание, поражающее центральную нервную систему и смертельно опасное. Вирус человеку передается от больных животных через укус, ослюнения кожи или слизистых оболочек, особенно если на них есть микротравмы. Бешенство не лечится, шансов выздороветь нет.