взяткаКерівник відділу територіального управління Державної служби України з безпеки на транспорті попалася на хабарі. За даними Головного управління Нацполіціі у Львівській області, чиновниця, створюючи штучний дефіцит бланків дозволів на здійснення міжнародних вантажних автоперевезень, в подальшому за певну винагороду "допомагала" з їх отриманням. В якості посередника виступав чоловік зловмисниці.

У березні подружжя було викрите правоохоронцями під час отримання чергової винагороди в розмірі 1000 доларів США. У чоловіка-посередника при затриманні було вилучено 3200 доларів США, 10 000 гривень, 24 незаповнених бланка дозволів, "чорнові" записи з номерами бланків і кошти, отримані за їх видачу.

Під час санкціонованого обшуку за місцем роботи та проживання подружжя було виявлено та вилучено більше 16 000 доларів США, 48 000 гривень та 11 000 євро.

Чиновниця та її чоловік затримані. Їм повідомлено про підозру у вчиненні правопорушення, передбаченого ч.2 ст.369-2 Кримінального кодексу України (зловживання впливом). Обвинувальний акт спрямований на розгляд суду.

Максимальне покарання, передбачене статтею, - позбавлення волі на строк від двох до п'яти років.


Руководитель отдела территориального управления Государственной службы Украины по безопасности на транспорте попалась на взятке. По данным главного управления Нацполиции во Лльвовской области, чиновница, создавая искусственный дефицит бланков разрешений на осуществление международных грузовых автоперевозок, в дальнейшем за определенное вознаграждение "помогала" с их получением. В качестве посредника выступал муж злоумышленницы.

В марте супруги были разоблаченв правоохранителями во время получения очередного вознаграждения в размере 1000 долларов США. У мужчины-посредника при задержании было изъято 3200 долларов США, 10 000 гривен, 24 незаполненных бланка разрешений, "черновые" записи с номерами бланков и сумм средств, полученных за их выдачу.

Во время санкционированного обыска по месту работы и жительства супругов было обнаружено и изъято более 16 000 долларов США, 48 000 гривен и 11 000 евро.

Чиновница и ее муж задержаны. Им сообщено о подозрении в совершении правонарушения, предусмотренного ч.2 ст.369-2 Уголовного кодекса Украины (злоупотребление влиянием). Обвинительный акт направлен на рассмотрение суда.

Максимальное наказание, предусмотренное статьей, - лишение свободы на срок от двух до пяти лет.