У Львові на вул. Пасічна – Пирогівка обладнали перше «смарт-перехрестя». Це дозволить оптимізувати світлофорний цикл на кожному напрямку відповідно до потреби, повідомила пресслужба «Львівавтодор».

На світлофорному об’єкті було встановлено сучасний дорожній контролер та відеодетектори. Додаткове обладнання дало можливість фахівцям відділу транспортного планування, моделювання та організації дорожнього руху запрограмувати інноваційний режим керування – «смарт-перехрестя».

«Смарт-перехрестя» – це інтелектуальна система у дорожньому контролері, яка за допомогою транспортних детекторів збирає інформацію про дорожній рух на кожній смузі на перехресті, аналізує інтенсивність, дистанцію між автомобілями, затримки в русі. На основі цих параметрів щохвилини розраховує пропозицію зеленого сигналу для відповідного напрямку. Система здатна автоматично підбирати і тривалості фаз, і тривалості світлофорних циклів. Цей режим регулювання дозволяє зменшити до мінімуму неефективне використання зеленого сигналу світлофора.