Минулого тижня місто Львів відвідали медики з Миколаєва, аби перейняти досвід реформування медицини. Також гості побували на Міжнародному форумі реабілітації та відкритті сучасного корпусу реабілітації Національного центру НЕЗЛАМНІ.
Завантажити фотоНа запрошення мера Львова Андрія Садового форум відвідали начальник управління охорони здоров’я Миколаївської міської ради Ірина Шамрай, директор Міської дитячої лікарні №2 Любов Савчук, лікарі  Міської лікарні №4 фізичний терапевт Сергій  Коньков  та лікар ординатор відділення пластичної  і реконструктивної хірургії Артем Кучеренко.
«Наша мета – щоб Львів став медичним хабом номер один в Україні. Міські комунальні заклади мають увійти до ТОП-100 найкращих медичних закладів світу.

Завантажити фотоМи радо продовжуємо нашу добру практику ділитися набутим досвідом з іншими містами. І так, як ми одні з перших розпочали медичну реформу, то ми стикалися з різними помилками та випробуваннями, і для нас важливо про них розказати іншим, аби вони їх уникнули у своїх змінах у медицині»,- наголосила Марта Матюшко, начальниця управління охорони здоров’я Львівської міської ради.
Гості з Миколаєва відвідали новий ребілітаційний центр, ознайомились із створеними можливостями для комплексної реабілітації українців.  Оглянули обладнання, яке використовується для відновлення постраждалих.

Також обмінялись досвідом щодо реформування сфери охорони здоров’я та створення спроможної мережі медичних закладів. Завітали у територіальні медичні об’єднання Львова, які були утворені в результаті реорганізації міської системи охорони здоров’я. Адже Львів зміг вибудувати сучасну медичну стратегію та якісно реформувати цю галузь.

До слова, це вже не вперше, коли до Львова приїздили за досвідом. Так, досвід львівської медичної реформи переймали колеги з Херсона, Чернівців, Ужгорода та інших міст.