За 5 червня – 3 липня безготівковою оплатою у міських маршрутах Львова скористалося 19 502 пасажири. Загалом, з моменту впровадження безготівкової системи оплати в тестовому режимі на маршрутах № 1А, 3А, 5А, 10 та 62, автобуси на цих лініях перевезли 439 843 пасажирів. З них 119 307 – пільговики. Готівкою оплатили 301 034 пасажири.

З цієї п’ятниці, 7 липня, безготівкова система оплати стане доступна на ще одному міському маршруті - №39. Планується, що до кінця літа оплатити за проїзд безконтактно можна буде в усіх видах міського громадського транспорту.

«За нашими підрахунками, проїзд банківською карткою оплачують 5% пасажирів. Але ця статистика обовʼязково зміниться на користь безготівкової оплати тому, що це значно зручніше. Треба трохи часу.

Кожен пасажир тестового маршруту, який оплатив за проїзд готівкою, отримує квиток, як підтвердження проїзду. Це також забезпечує якісний фінансовий облік.

Ми поступово збільшуємо кількість тестових автобусів. Вже з п’ятниці, 7 липня, до цього переліку приєднається 39-ий маршрут. Мета — на кінець літа вийти на можливість 100% безготівкової оплати в автобусах, трамваях та тролейбусах», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

 Як уточнила заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк, зараз система оплати в тестовому режимі працює на чотирьох маршрутах, які обслуговує комунальний перевізник, та на одному, де перевізником є приватна компанія «Успіх-БМ». 

«Вже з цієї п’ятниці плануємо додати ще один маршрут - №39.  Його обслуговує «Фіакр-Львів». Нам дуже важливо відтестувати роботу  безготівкової оплата і на маршрутах, де є приватні перевізники.

Тому систему тестуємо, удосконалюємо, усуваємо недоліки – аби, коли впровадимо безготівкову оплату на всіх видах транспорту, система працювала бездоганно», - зазначила Ірина Маруняк.