Чи доводилось вам стикатись із ситуаціями, коли потрібно перевести комусь гроші, але ви не знаєте номер його банківської карти? Або вам пропонують переказати гроші, але ви не хочете називати номер своєї карти? Або раптом зрозуміли, що забули дома гаманець? Таких простих життєвих ситуацій безліч! Далі розберемось, як переказувати гроші з мобільного рахунку та навіщо це потрібно.

Мобільний рахунок - альтернатива банківській картці

Сьогодні майже у кожного українця є мобільний телефон, а отже мобільний рахунок. Якщо у абонента передплачена форма обслуговування, цього достатньо, щоб робити миттєві грошові перекази з рахунку на рахунок телефона та навіть розраховуватись за товари і послуги. До того ж це зручно - не треба вводити номер банківської картки отримувача коштів. Та вигідно - поповнення мобільного рахунку Київстар з іншого мобільного рахунку Київстар можливо здійснити без комісії.  

Переказувати гроші з мобільного рахунку Київстар на мобільний рахунок Київстар дуже просто - не залежно від того смартфон у вас чи кнопковий телефон. Власники смартфонів можуть здійснювати перекази через сайт Смарт-гроші, за допомогою мобільного застосунку Смарт-гроші для платформ Android та iOS, а власники кнопкових телефонів - за допомогою простої USSD-команди *124* сума переказу *380 номер телефону# та кнопка виклику. Не складніше, аніж перевірити баланс власного рахунку!

Я таким чином відправляю зараз гроші на мобільний своїй мамі, і їй не потрібно виходити з дому, щоб поповнити свій мобільний, - поділився дизайнер Антон. - Це доволі зручно, надійно та безпечно.

Навіть якщо отримувач та відправник переказів обслуговуються у різних операторів - це не проблема: перекази на мобільні рахунки Київстар комісія не стягується, а перекази на мобільні рахунки інших операторів будуть коштувати 2,5% від суми транзакції.

Особливо у час дії карантинних обмежень для абонентів Київстар є нагальним зручний та швидкий спосіб доступу до платіжних сервісів фінансових партнерів за допомогою ресурсів Київстар, а саме, сайту money.kyivstar.ua та мобільного застосунку "Смарт-Гроші". З цими ресурсами, користувачі мають можливість: погасити банківський кредит, сплатити штраф за порушення правил дорожнього руху, оплатити комунальні послуги, сервіси міжнародного зв’язку та інтернет-провайдерів, послуги зі страхування та десятки інших сервісів. Для користування цими сервісами необхідна наявність потрібної суми на балансі мобільного рахунку.

Поки діє карантин, я навчив свою маму, яка мешкає у селі, переводити гроші на поповнення своїх із батьком мобільних рахунків, оплачувати інтернет, а ще поповнювати мобільний бабусі - тепер ледь не усі мої родичі у селі, не порушуючи умов карантину, завжди можуть оплатити усі нагальні потреби. Дуже легко пояснити як це працює, а мені достатньо зробити лише один переказ на мобільний рахунок - мамі, - поділився своїм досвідом Андрій, який користується ресурсами Київстар для отримання доступу до оплати платіжних сервісів фінансових партнерів.

Мобільний рахунок замість готівки

Трапляються ситуації, коли не вистачає грошей на покупку або забули гаманець.

В нашому житловому комплексі є така практика, коли хтось на своєму авто підвозить сусідів до метро або до офісу, якщо по дорозі. Я часто користуюсь такою допомогою, особливо зараз, коли громадський транспорт не доступний, - ділиться своїм досвідом використання мобільних переказів Євген. Щоб віддячити, я поповнюю водію мобільний рахунок на суму поїздки. І мені зручно, і водію - подяка.

Ознайомитись з повним переліком послуг щодо переказів з мобільного рахунку Київстар або інших мобільних фінансових послуг можна на сайті Смарт-Гроші - каталог послуг постійно оновлюється та розширюється.