Українські інтернет-магазини набули іншого характеру, бо багатьом продавцям довелося знижувати ціни на пропоновані товари. Інакше вони не зможуть конкурувати з новими, все цікавішими пропозиціями Європи та Китаю.

Приклад AliExpress наслідують багато інтернет-магазинів, які з кожним роком стають все більш популярними, а українські покупці цінують їх за:

  • низькі ціни;
  • високу якість;
  • якісну і швидку доставку.

Чи варті уваги закордонні інтернет-магазини?

Звичайно, на це питання не можна відповісти одним реченням. Зважаючи на ціну товару, не викликає сумнівів, що зарубіжні інтернет-магазини в більшості випадків не мають собі рівних. До цього додаються низькі витрати на доставку з допомогою таких компаній, як Міст Шоп, та часто взагалі безкоштовна доставка. Це пов’язано з особливою політикою китайської влади, яка хоче підтримати розвиток електронної комерції в країні.

З іншого боку, якість може все ще залишатися дискусійною проблемою, але це змінюється з року в рік. Крім того, слід пам’ятати, що багато товарів, які продаються в українських електронних магазинах, імпортуються з Китаю, але з високою націнкою. Залишається важливим питання гарантії та безпеки.

Купуючи товар за межами України, захист ваших прав за гарантією стає досить складним і дорогим. Тому перед покупкою варто перевірити, чи можна виріб ремонтувати за гарантією в нашій країні. Однак це також змінюється з кожним роком, і магазини починають впроваджувати власну гарантійну політику, яка все більше вигідна покупцеві (безкоштовне повернення пошкоджених товарів).

Китай чи, може, Україні? Порівняння магазинів

Як відомо, китайські інтернет-магазини пропонують набагато вигідніші ціни, але іноді це пов’язано з певним ризиком або незручністю. Якщо ви боїтесь робити покупки безпосередньо з Китаю, ви можете шукати товар в українського продавця. Потім він бере на себе відповідальність за угоду купівлі-продажу, доставку товару, але слід враховувати більш високі витрати.

З іншого боку, у випадку ускладнень або дефектів товару вам буде легше відстоювати свої права. Також пам’ятайте, що українське законодавство дає привілей протягом 14 днів відмовитися від договору онлайн-купівлі в українському електронному магазині.

Однак ви повинні пам’ятати, що китайські магазини сильно розвиваються, і багато з них також пропонують дуже вигідні умови повернення без зайвих витрат, а також власну гарантійну програму. Тому варто розглянути кожну покупку окремо і зробити власну оцінку. Ви завжди можете перевірити відгуки, щоб дізнатися, чи варто користуватися магазином.