Що символізує червона нитка на зап'ясті

Браслет у вигляді червоної нитки прийшов в нашу культуру зовсім недавно і швидко завоював популярність як серед молоді, так і серед знаменитостей. На сторінці інтернет-магазину Gold.ua https://gold.ua/jewellery-articles/krasnym-po-belomu-chto-oznachaet-alaya-nit-i-kak-eyo-nosit-chtoby-ona-zaschischala-i-ispolnyala-zhelaniya можна ознайомитись, як використовують дані прикраси в Україні, а ми пропонуємо вам вивчити, звідки прийшов оберіг і що символізує червона нитка на зап'ясті?

Значення талісмана на червоній нитки в різних культурах світу

Нитку червоного кольору використовують в багатьох культурах:

  • Згідно з легендою, такими нитками обгортали гробницю ізраїльтянки Рахілі, яка є прародителькою всього народу. Вважається, що негативна енергія може проникнути в людину саме через руку. Червона нитка як захисний оберіг виконує дві огороджувальні функції: не пускає негативну енергію в тіло і душу людини, а також позитивно впливає на долю свого власника.
  • У стародавніх слов'ян червона нитка з вовни на зап'ясті вважалася захисником від пристріту або порчі. А згідно з однією з легенд богиня Либідь навчила людей вішати нитку на ворота будинку для того, щоб захистити сім'ю та хатину від ворогів.
  • На сході червоні нитки пов'язують на руку дівчини, які хочуть завагітніти. Вважається, що таким чином вони повідомляють духам родючості про те, що готові виносити спадкоємця та продовжити свій рід.

Вплив червоної нитки на здоров'я людини

Що символізує червона нитка на зап'ясті

Навіщо ця нитка чіпляється, що вона означає і від чого допомагає? Наш слов'янський мозок мислить так: «Якщо вона комусь допомогла, так чому б її не причепити? Гірше точно не буде». Але треба зауважити, що символ червоної нитки не тільки приносить удачу, але і лікує свого господаря. Як правило, такі вироби виконують з вовни. Дана нитка є джерелом невеликого статичної електрики, завдяки чому і забезпечується благотворний ефект. Контакт з шерстю позитивно впливає на циркуляцію крові по судинах та капілярах, допомагає зняти запалення, прискорює загоєння ран та рубців.

На якій руці носять оберіг?

Інформація про те, як саме слід надягати оберіг і на якому зап'ясті, розходиться. У різних культурах по-своєму ставляться до таких амулетів:

  • На сході оберіг носять дівчата на правій руці: це притягує везіння та добробут.
  • У слов'ян нитку червоного кольору пов'язують на ліву сторону для захисту від темних сил, а ось на праву руку слід зав'язувати оберіг для удачі та успіху.
  • За вченням Каббали, нитку потрібно носити на лівому зап'ясті, для того щоб негативна енергетика не потрапляла в серце людини і не руйнувала його творчі думки.
  • В індуїзмі вважається, що думки та бажання людини повинні бути чистими, і в цьому людям допомагає саме червона нитка або стрічка, яка вносить позитивні вібрації в ауру людини.

Що символізує червона нитка на зап'ясті

За деякими думками, зав'язувати оберіг може лише найближча людина, наприклад, мама, кохана дівчина, кращий друг або подруга. Одягаючи оберіг, необхідно читати молитву. Заговорені слова вимовляють одночасно обидва: і той, хто зав'язує нитку на руку, і та людина, яка збирається її носити.

Кому не можна надягати нитку?

Варто враховувати, що ювелірну прикрасу у вигляді червоної нитки можуть носити не всі люди. В першу чергу це стосується тих, хто схильний до апатії або депресії. Езотерики вважають, що людина, яка перебуває в пригніченому стані, має дуже слабку ауру та є чутливою до потоків енергії, що приходять ззовні. Зав'язуючи червоний амулет, людина піддається сильним впливам потужних вібрацій, може не впоратися з ними і захворіти.

Крім того, деякі лікарі вважають, що сердечникам та гіпертонікам носити червону нитку також не рекомендується. А все тому, що у цих людей може піднятися артеріальний тиск та почастішати серцебиття. Науковий доказ цих слів, звичайно, навряд чи вдасться знайти, проте така думка існує.