«Музичний світ України» – це освітньо-розважальний веб-ресурс про музичне мистецтво нашої Батьківщини. Така собі музична «енциклопедія», яка охопить період становлення української музики  і до сьогодення. 

Мета проекту – показати багатство українського музичного мистецтва, повернути «приватизованих» Радянським союзом митців, актуалізувати забуті досягнення українських геніїв. Результат проєкту – цікавий сайт-каталог, що об’єднає різні музичні епохи та гра, яка дозволить провести час із користю і сформує гордість за музичну спадщину України. Мистецтво є потужним засобом формування національної самосвідомості. Адже у музиці закодовані історія, звичаї та традиції нашої нації.

Події останніх років змусили українців задуматися: хто ми такі і куди рухаємося. Прийшло розуміння, що шлях уперед - це повернення до культурної спадщини, яку так старанно «викошували» за Радянського союзу.

І саме музичне мистецтво є потужним засобом формування національної самосвідомості. Адже у музиці закодовані історія, звичаї та традиції нашої нації. 

Український фольклор та творіння таких геніїв, як Микола Лисенко, не мають залишатися за бортом. І, врешті, варто пам’ятати, що все нове – це добре забуте старе, чим вправно користується «ДахаБраха» та інші етно-фолк гурти.

З психологічної точки зору веб-ресурс задовольняє потребу підвищення самооцінки – доказати собі та іншим, що ти знавець музики.  Також присутній змагальний інтерес – набрати якомога більше балів у грі та поділитися своїм здобутком у соцмережах із друзями. 

Ви витрачаєте кілька хвилин на гру і непомітно для себе «втягуєтесь» у музичний світ України, відкриваючи цікаві деталі та забуті досягненя українських митців. Ви зможите проникнутись любов’ю до українського та гордістю за Батьківщину. 

Якщо геймеру важко відповісти, він може отримати підказку. Для цього гоу на другу частину сайту – освітню. Шукаючи відповідь, користувач почерпне багато цікавої інформації із каталогу-таймлайну. 


Легенда гри така:
Ми надибали на закинутий будинок. Але він виявився незвичайним! Цей дім належав колекціонеру, який збирав українські музикальні реліквії протягом багатьох років. Але зараз тут повний безлад. Допоможи нам навести порядок у цьому незвичайному місці. Знайди предмети та музикантів, які з цими предметами асоціюються. 

Вгадай музиканта за предметом! Грати