Фінансові та інші вигоди, які обіцяє підписання договору купівлі-продажу машини з пробігом, можуть бути повністю нівельовані, якщо об'єктом виявиться майно, що перебуває в розшуку. Природно, жодна людина не захоче витрачати свої заощадження на транспортний засіб, який брав участь у пограбуванні або на який накладено величезна кількість штрафів. Ось тільки як зрозуміти ще до підписання паперів, чи не шукають автомобіль компетентні органи, і чи не є його покупка ризикованою?

Елементарний вихід з положення пропонують спеціалізовані портали, наприклад, https://www.kmu.gov.ua/ua/service/transportni-zasobi-u-rozshuku, в розпорядженні відвідувачів інноваційна система пошуку і систематизації даних по базах ДАІ та інших державних служб. Ввівши державний або ВІН номер на сайті, ви в лічені миті отримаєте короткий звіт, який підтверджує основні характеристики машини, такі як рік виробництва, модифікацію і марку, тип кузова, колір і т.д., а також список того, що можна буде побачити в повному звіті. Серед іншого (приналежність до заставного майна, використання в якості таксі і т.д.). Ви отримаєте точну інформацію щодо того, чи не значиться транспортний засіб в розшуку, що допоможе прийняти остаточне рішення і офіційно стати власником автомобіля вашої мрії.

Відмовлятися від попередньої перевірки машини ні в якому разі не варто

Тим більше, якщо існують хоча б найменші підозри в несумлінності продавця. Краще витратити невелику суму і дізнатися всі таємниці про ТЗ, ніж залишитися без грошей і без автомобіля, коли його заберуть судові пристави або представники митної служби. Спеціалізовані сайти подбали про те, щоб процес збору та аналізу відомостей займав мінімум часу, а замовити звіт можна було в будь-який час доби. У відкритих джерелах вам ніколи не вдасться знайти необхідні дані, а навіть якщо все вийде, то їх достовірність і актуальність буде під великим сумнівом. Інша справа, якщо зробити перевірку через портал, який допоможе точно встановити, чи не було видано постанову про розшук ТЗ із зазначеним вами ВІН або державним номером. До речі, у нього включають машини які розшукують за найрізноманітніших причин, наприклад:

  • при порушенні митної документації;
  • якщо машину використовували в грабежах, розбоях та інших злочинах;
  • коли є несплачені штрафи за порушення правил дорожнього руху;
  • якщо є заборгованість по аліментах і комунальні послуги;
  • коли власник не оплачує кредит банку, а машина є заставним майном і т.д.