Традиціями володіє кожен народ, які можуть відображатися в національному одязі. З Україною асоціюється таке вбрання як вишиванка-одяг прикрашений візерунками та орнаментом, які мають особливий сенс. Притому, в кожному регіоні ці орнаменти мають якісь відмінності. Наприклад, у Львові дрібні візерунки прийнято шити чорними нитками. Тут замість геометричних, використовують квіткові мотиви. Особливо красиво зображення виглядають на сукнях, тому вишиванка жіноча у Львові як і раніше актуальний одяг для в=львівських панянок. І не варто думати що вишиванка-це щось застаріле, так як сучасні дизайнерські рішення, внесені в традиційний одяг, перетворили їх в модний сучасний наряд.

Відродження вишиванки

Сьогодні вишиванка випускається не тільки в традиційному стилі, але в нових варіаціях, що зробило її більш сучасним вбранням. Українці шанують свої традиції, тому вишиванка набула нового сучасного стилю. Свого роду, відбулося її якесь «оновлення». Всі звернули на неї увагу як спосіб підкреслити індивідуальність людини. Сорочки, кофти, блузки, спідниці сукні стали робити набагато яскравіше і красивіше. Завдяки таким змінам городянки, стали частіше вдаватися до запиту вишивані платя у Львові. Саме цей предмет гардероба сьогодні у них дуже затребуваний. У чому ж криється їх популярність, розглянемо нижче.

Вишиті сукні

Вишита сукня відкриває безліч можливостей для творчих ідей. Притому, творчістю займаються ті майстрині, які придумують новий неповторний стиль, і ті які безпосередньо вишивають і шиють вишиванки. За рахунок такої трансформації, традиційні сукні перестали здаватися чимось незвичайним. Їх оригінальність криється не тільки в малюнку вишивці, але і в фасон і вигляді крою.

Види суконь Вишиті в традиційному стилі сукні з вишивкою виглядають стильно і модно. Крім того, це не просто предмет одягу, але і спосіб самовираження. На них виглядають візерунки настільки гармонійно і повно, що немає необхідності підбирати до них додаткові прикраси. На сучасному ринку представлений величезний вибір вишитих суконь, що відрізняються за фасоном і стилем. Серед них:

• Сукня безрукавка.

• Сукня з широкими рукавами.

• Довга сукня в підлогу.

• Вишита сукня в діловому стилі.

Варіант з рукавами виглядає яскраво і ошатно. Жіночний образ надає пишний рукав з манжетою. Здатність приносити достаток-такою властивістю володіли чарівниці в сукнях з широкими рукавами. Образ чарівниці в той же час приваблює і створює загадковий образ. Навпаки, сукні без рукавів простіший варіант, який відмінно підходить для спекотної погоди. Безрукавка робить модель ошатною і незвичайною. Обидва варіанти підходять для повсякденного носіння і різних заходів.

Мабуть, самий жіночний варіант – плаття, виконане в діловому стилі. У ньому жінка виглядає одночасно загадково і вільно, що робить її особливою. Яке б плаття з вишивкою не одягла Українка, в будь-якому буде виглядати яскраво, привабливо і красиво. Як варіант, можна створити надати більш презентабельний вигляд, надівши витончене, стильне плаття з діловим орнаментом і строгим кроєм.