Кількість перевезених вантажів автотранспортом щорічно зростає, і при цьому розростається чисельність компаній, які надають подібні послуги, а рівень і форми сервісу при цьому помітно розширюються.

Іноді виникають різноманітні конфлікти стосовно вантажу в тому випадку, коли одержувач виявляється незадоволений якістю доставки або термінами. Як же можна цього уникнути? Для цього потрібно звернутися до нормативної бази, що регулює дані відносини. Для отримання клієнтом вантажу в належному вигляді, підготовки під’їзного місця і бази для прийому товару, оператор компанії заздалегідь попереджає про прибуття автомобіля. Вантаж видають в обумовленому місці за наявності товарно-транспортної накладної. Одержувачу потрібно обов’язково своєчасно розвантажити вантажне таксі, після чого працівники повинні очистити кузов автомобіля від залишків вантажу або піддонів.

Деякі з компаній, що надають послуги автоперевезення вантажів у місті Львів покладають ці функції на себе, проте клієнтові потрібно оплатити додаткові роботи. Вантажні перевезення товарів виконуються за централізованого схемою, тобто видають вантаж тільки після зважування його і розрахунку обсягу. Вантажі, які прибувають в справних автомобілях і причепах з непошкодженими пломбами, видають одержувачу без проведення додаткового зважування та перерахунку обсягу. Вантажні перевезення штучних і тарних вантажів, прийнятих за стандартною масою, видаються одержувачу без зважування, не враховуючи тих випадків, коли вантаж пошкоджений.

На першій стадії перевезення вантажу співробітники транспортної компанії проводять попередній розрахунок, який необхідний для забезпечення максимального збереження вантажу при оптимальних витратах на упаковку і доставку товару. При цьому упаковці відводиться досить важливе значення. Часто розробляється вона ще на первинній стадії створення самого товару.

Якщо в процесі перевірки вантажу в точці видачі товару виявляється, що речі пошкоджені або є недостача, що підтверджується складеним в дорозі актом, компанія, що надає вантажні перевезення, визначає розмір псування. У разі необхідності експертизи фірма запрошує незалежних експертів, які записують результати оцінки в акті, який підписується всіма особами, присутнімипід час експертизі.

Одержувач вантажу може навіть відмовитися від доставленого товару, якщо вантаж не відповідає повному або частковому відновленню.