Мостовий кран - це спеціальна підйомно-транспортна машина, конструктивні особливості якої дозволяють з максимальною ефективністю піднімати та переміщати вантажі як на відкритих, так і на закритих майданчиках. Крани мостового типу застосовуються практично всюди, де необхідно мати справу з вантажами вагою від декількох сотень кілограм і до десятків, а в деяких випадках - і до сотень тонн.

кран мостовой

Як показує практика, найбільш затребуваними на вітчизняних підприємствах є крани мостові, розраховані на операції з вантажами вагою у діапазоні 1-20 тонн. Саме такі вантажопідйомні кранові установки випускає провідний український виробник - Київський завод підйомно-транспортного обладнання. Завдяки високій якості та надійності, а також досить помірній вартості мостові крани КЗПТО користуються підвищеним попитом і в Україні, і за кордоном.

Київський завод ПТО випускає кілька різновидів вантажопідіймальних кранів, їх класифікація залежить від комплектації та особливостей конструкції. Найбільше замовлень поступає на мостові крани, які фахівці зазвичай називають кран-балкою. Міст кран-балки складається з одного потужного металевого двутавра, до кінців якого кріпляться кінцеві балки з закріпленими на них ходовими візками з колесами. Такі крани максимально прості за конструкцією, мають відносно невелику вагу і, як правило, комплектуються електроталями вантажопідйомністю до 10 тонн.

У деяких випадках, якщо на ділянці підйомно-транспортні роботи виконуються не в інтенсивному режимі, а кілька разів протягом робочої зміни, то кран-балка може комплектуватися ручною талю. Аналогічно і з механізмами, які забезпечують переміщення мостової конструкції крана по підкранових коліях і переміщення талі, яка кріпиться на мосту - такі механізми частіше приводяться у рух за допомогою електроприводу, а при малоінтенсивному режиму роботи може використовуватися ручний (механічний) привід.

Для роботи з більш важкими вантажами зазвичай використовують кран мостовий двобалочний, головна відмінність якого від однобалочного аналога полягає у тому, що його міст виготовляється з двох балок, а не з однієї. Така особливість, природно, здорожує ціну крана мостового, однак робить його набагато більш стійким і безпечним. Двобалочні крани мостового типу зазвичай завжди оснащуються потужними електроталями та електроприводами переміщення.

Купити мостовий двобалочний кран або кран-балку можна, зробивши замовлення на заводському сайті КЗПТО - https://kzpto.com.ua