Все більше можливості працевлаштуватися в Європі українцям надає польський ринок праці. Завдяки тому, що багато місцевих жителів їдуть на заробітки в інші країни, польські роботодавці з радістю беруть на роботу українців, через брак працівників. Відповідно для здобувачів з України робота є завжди, для кваліфікованих кадрів, так і без кваліфікації.

Чому обирають Польщу?

Кількість охочий влаштуватися працювати в Польщі з кожним роком тільки збільшується. За офіційними даними вже понад 3 мільйони українців працевлаштувалися в Польщі. Це пов'язано з тим, що в Україні зростає безробіття, економіка падає, валюта знецінюється і ростуть ціни на все. Майже 90% працівників іноземців становить українці.

До основних причин бажання влаштуватися працювати в Польщі для українців вважається:

  • Більш високі зарплати, ніж в Україні

  • географічна і культурна близькість

  • просте працевлаштування

  • є вакансії для будь-яких спеціальностей, через попит кваліфікованих співробітників і робочої сили

  • недорога оренда проживання, в деяких випадках безкоштовне + харчування

  • можливість отримати карту побиту і ПММ.

Чому так потрібний українці?

Зовсім недавно поляки боролися з великою безробіттям. Зараз же такої проблеми немає, через великий попит на роботу. Провівши незалежне опитування у роботодавців, велика частина пару років назад відчували величезну нестачу кадрів і готові були взяти українців на роботу.

Робітники з України вважаються найнадійнішими, за яких не потрібно переживати, що не якісно виконали роботу і так далі. Важливий факт, що для здобувачів зі східного кордону можуть влаштуватися за спрощеною процедурою. Це дозволяє зробити все швидко і заощадити, для отримання дозволу на роботу.

Є ось такі польські роботодавці, які переживають, що через безвізового режиму для українців по всьому ЄС, можуть знайти роботу в більш розвинених країнах Європи з високою заробітною платою. Але поки безвіз дозволяється тільки в туристичних цілях відвідувати інші країни, а працювати можна тільки нелегально, що досить небезпечно. Жить можно на квартирах, снимая их вместе, или пользоваться комнатами, предложенные работодателем. Если жилье рядом с работой, расходов на проезд в городском транспорте будет меньше. Продукты питания не имеют высоких цен, так как большинство из них производятся в этой местности.

  • Ми працюємо офіційно та маємо ліцензію від Міністерства соціальної політики України.
  • На ринку працевлаштування більше 4 років, працюємо тільки з перевіреними та надійними роботодавцями.
  • Укладаємо двосторонній юридичний договір про надання послуг та приймаємо усі розрахунки тільки на банківський рахунок.

Джерело: europeservice.com.ua