Виготовлений з високоякісного матеріалу та ретельно доглянутий паркет - це інвестиція, яка буде радувати вас роками! Нескінченна краса дерев’яної підлоги гарантує інтер’єру неповторний вигляд та елегантний характер. Як доглядати за паркетом, щоб він чудово виглядав і служив роками? Цінна не тільки його візуальна сторона, але й довговічність. Все, що вам потрібно зробити, це дотримуватися кількох правил під час догляду та використання, і він здивує вас своєю довговічністю. А на сайті berger-seidle ви можете придбати дієвий засіб для догляду за паркетом.

Як захистити паркет від подряпин?

Одним з факторів, який може суттєво вплинути на стан і довговічність паркету, є стирання і подряпини. Верхній шар навіть найміцнішого лаку може не впоратися з піском, брудом, сіллю або агресивними миючими засобами. Підлога не тільки втратить свою красу, але і буде позбавлена шару, який захищає її від вологи. Пам’ятайте, що у разі пошкодження весь паркет повинен бути відремонтований, адже відремонтована його частина завжди буде виділятися серед решти!

Як запобігти? Звичайно, слід бути обережним, щоб на ньому не ходили у взутті з твердою підошвою і щоб на нього не потрапляв бруд ззовні. Ніжки меблів слід закріпити фетровими наклейками.

Паркет і волога

Одним з важливих моментів, який слід знати, коли ви володієте або встановлюєте паркет, є те, що він не любить воду! Використовуючи таку підлогу, пам’ятайте, що не можна надовго класти на неї нічого вологого. Слід чистити паркет насухо або лише вологою шваброю і намагатися, щоб все швидко висохло. Під час ремонтних робіт дошки не повинні змочуватися, а також на них впливає вологість повітря. Під його впливом дошки можуть змінювати форму.

Препарати для догляду за паркетом

Якщо у вас є паркет вдома, зверніть увагу на препарати, якими ви його чистите чи доглядаєте. Передбачається, що засоби з природним складом, без агресивних миючих засобів, не повинні йому шкодити. Уникайте абразивів, силіконів, хлору та аміаку. Розчини на основі оцту, які часто використовуються для чищення, також не підходять для цієї мети.

Для прибирання підлоги вдома варто обладнати себе шваброю з ніжним наконечником, а для збирання повсякденного бруду, наприклад, на кухні, тканиною з мікрофібри. Ці невеликі зміни звичок вплинуть на зовнішній вигляд вашого паркету.

Ремонт паркету

Паркет, який уже напівзруйнований, наприклад, коли ви переїжджаєте в іншу квартиру чи будинок, можна відремонтувати. Якщо йому не вистачає блиску, використовуйте акриловий віск, який не потрібно полірувати. Вся процедура полягає в розкладенні його на підлозі і очікуванні висихання. Ефект видно відразу.

Якщо пошкодження більш серйозні, підлогу потрібно відшліфувати. Завдяки цьому ви позбудетесь від пошкодженого верхнього шару дерева, яке відкриє вам своє абсолютно нове обличчя. Після цього процесу паркет слід покрити лаком. Зазвичай потрібно кілька шарів, кожен з яких вимагає певного часу висихання.

Якщо ви ретельно доглянете свій паркет, він прослужить вам навіть кілька десятків років! Не дряпайте лак і не піддавайте дошки дії вологи. Завжди чистіть спеціальними препаратами, і якщо поверхня вимагає оновлення - не соромтесь. Це хороша інвестиція!