Давно мрієте про власну гардеробну, де ви зможете зручно зберігати увесь одяг та ніші речі? Тоді ваша мрія може стати реальністю, якщо ви все гарно продумаєте и сплануєте. Багато корисної інформації щодо облаштування такого важливого місця у вас вдома є на сайті vanil-studio.com.ua/ua/planuvannia-harderobnoii-kimnaty.html. Тут наглядно можна побачити та отримати корисні поради щодо створення гардеробної своєї мрії.

Гардеробна в домі

Наявність гардеробної може бути не тільки у великому будинку, але і в приміщенні більш скромної площі. Облаштований компактно простір буде займати не менше місця ніж громіздка шафа-купе, яка є практично у кожному домі, незалежно від загальної житлової площі. Якщо все грамотно та детально продумати, то у гардеробній можна зберігати не тільки взуття та одяг, але і хазяйські речі, серед яких прасувальна дошка, пилосос та інше.

За допомогою окремо виділеної гардеробної вдається легко та компактно зберігати і брати по мірі необхідності окремі речі, прибрати те, чим не користуєшся часто. Крім цього вдало оформлена зона може бути дизайнерським доповненням інтер'єру вашого житла. Тепер ви зможете тримати усі свої сукні, джинси, костюми, блузи, светри та інше у порядку, а при необхідності легко знаходити потрібні речі та використовувати їх.

Серед варіантів організації гардеробної у своєму домі розповсюдженими являються такі, які передбачають використання вбудованих меблів, або корпусних. У першому випадку каркас буде прикріплений до стін, а у другому – окремо від стін, підлоги, стелі. Особливої уваги вимагає зонування простору, де має бути верхня зона, середня, нижня, до яких завжди буде зручний доступ.

Так, верхня зона має бути оформлена на висоті близько 2-х метрів, де зберігатиметься те, що використовується не так часто. Середня буде найбільш містка і буде розташована приблизно на півтора метри від підлоги, де можна облаштувати відкриті та закриті полиці. Нижня зона має знаходитися на півметра від підлоги.