При чому при порівнянні ефективності вартість схожих проектів з організації відеоспостереження може відрізнятися в кілька разів. Це буває за рахунок різниці в ціні на різноманітне устаткування.

Ключове призначення системи відеоспостереження - це забезпечення візуального контролю ситуації на об'єкті. Напевно кожен, хто чув про відеоспостереження чи стикались з комплектами систем відеоспостереження, можуть бути не в курсі, що ж потрібно.

Системи відеоспостереження можуть бути аналоговими і цифровими. Цифрові системи, в свою чергу, діляться на IP і SDI системи. Будь-яка система має однакові базові компоненти. Яку б систему відеоспостереження не було б обрано, в ній завжди будуть присутні ті чи інші пристрої.

Відеоспостереження може застосовуватися самостійно або в складі інтегрованих систем безпеки, наприклад, спільно з охоронно - пожежною сигналізацією, системами контролю, управління доступом.

Сфера застосування відеоспостереження останнім часом значно розширилася. Крім підприємств, організацій відеоспостереження починають використовувати приватні особи, встановлюючи його в котеджах, квартирах, дачах.

Великий вибір готових систем відеоспостереження і супутнього обладнення https://prel.prom.ua/g17208863-sistemi-vdeosposterezhennya-komplektuyuch

Розпочати організацію потрібно з того, що необхідно визначитися з типажем системи, а саме цифрова або аналогова. Якщо обрати цифрову, то тут є ще ip і sdi система відеоспостереження. Для того, щоб визначиться з системою, фахівці рекомендують ознайомитись з інформацією по даних системах.

Після того, як буде обрано систему, потрібно визначити кількість камер, які необхідно встановити. Після того, як визначено кількість камер, треба помножити це число на 1.5. Як правило, в процесі установки системи з'являються "мертві" зони чи десь просто не вистачає камери.

Визначившись з кількістю камер, буде потрібно обрати записуючий пристрій. На сьогоднішній день є два найпопулярніших записуючих пристрої це відео реєстратор та комп'ютер з встановленою платою відео захвату.

Результат пошуку зображень за запитом "відеоспостереження для дому"

Для невеликих систем відеоспостереження (до 16 камер) більш прийнятний відеореєстратор, так як це окремий пристрій, що не потребує особливого догляду і обслуговування.

Для систем відеоспостереження більше 16 каналів краще підійдуть відеосервери, так як вони мають можливість нарощувати кількість камер установкою додаткових плат і мають більш розширений функціонал, хоча більшість сучасних топових відеореєстраторів вже не поступаються за функціоналом комп'ютерним системам відеоспостереження.

При виборі жорсткого диска для системи відеоспостереження потрібно керуватися, яка тривалість відеоархіву буде необхідна. Що стосується камер, то камери відеоспостереження бувають цифровими (IP або HD-SDI) і аналоговими. Цифрові камери мають більш високі дозволяють здібності і ще багато всякої смакоти, але при цьому мають набагато вищу ціну.

Всі типи камер можна розділити на дві категорії - вуличні і внутрішні. Відрізняються вони класом атмосферостойкости IP 55, IP 65 і т.д. Аналогові камери на сьогоднішній день - найпопулярніші завдяки невисокій вартості.

Результат пошуку зображень за запитом "камери відеонагляду"

Обидва типи камер (цифра і аналог) можуть бути Монофокальна і варіофокальний, тобто мати фіксовану фокусну відстань і змінний (zoom) за допомогою механічних регуляторів на корпусі камери. Також є роботизовані камери, які можуть обертатися по вертикалі і горизонталі і можуть змінювати фокусну відстань, тобто "зумувати". Управляються такі камери з відеореєстратора або спеціального пульта.

Пристроєм відображення може бути телевізор або комп'ютерний монітор. В принципі вибір обмежений тільки наявністю входів / виходів. Більшість сучасних відеореєстраторів мають вихід HDMI, VGA, тому підключення до телевізора не складе особливих труднощів. Для підключення камер відеоспостереження до реєстратора або плати захоплення знадобляться кабель і роз'єми. Кабель та роз'єми вибираються виходячи з протяжності ліній і типу системи відеоспостереження. Найпоширеніший кабель для цих цілей - це коаксіальний (антенний) 75 Ом. На великі відстані до 300-1000м застосовується кабель кручена пара і передавачі по витій парі.

Це загальні аспекти для організації системи відеоспостереження, але якщо будуть залишатись ще питання, то краще скористатися послугами професійних співробітників. Вони зможуть не тільки правильно і швидко встановити обладнання, а й допоможуть підібрати оптимальну конфігурацію.

Стаття написана за підтримки компанії "Правильне електроживлення" веб-сайт - prel.prom.ua