Після тривалих років користування ванною вона може прийти в непридатність. Знос ванни помітний по виду її покриття. Вона перестала бути білосніжною, колір став тьмяним, сірим, ще може почати проявлятися іржа - ну це вже зовсім в крайньому випадку. В основному відбувається це з трьох причин:


  1. Ванну миють занадто токсичними засобами: кислота, хлор, абразивні порошки.
  2. При водопровідному очищенні в воду додають різні реагенти, наприклад, багато хлору.
  3. Ванна зноситься від частого використання. Це найрідкісніший, але самий логічний випадок. Щоб це сталося, потрібно дуже багато років користуватися ванною.

Найочевиднішим виходом з цієї ситуації буде покупка нової ванни. Якщо у вас є зайві гроші, а ще ви давно хотіли замінити ванну, то, звичайно, міняйте. Але в більшості випадків люди вибирають реставрацію старої ванни.

У чому плюси реставрації:


  • Реставрація обійдеться як мінімум в 3 рази дешевше, ніж покупка нової ванни. Якщо ви замовите професійну реставрацію, ванна буде виглядати як з магазину.

  • Якщо ви живете на знімній квартирі або самі її здаєте, простіше зробити реставрацію і не витрачати купу грошей, які завжди потрібні.

Приступимо до методів реставрації. Є три найпопулярніших методів: емалювання ванни за допомогою пензлика, метод «наливна ванна» і установка акрилового вкладиша. Розглянемо в чому їх суть.

Емалювання ванни

Відновлення ванни відбувається шляхом нанесення декількох шарів спеціального двокомпонентного синтетичного полімеру. Найчастіше наносять від 2 до 4 шарів цього полімеру. Від кількості шарів залежить термін служби ванни і ціна.

Головні переваги такого методу: ціна і швидкість. Фахівець обробляє ванну близько 4 годин, а сохне вона до 2 днів. Але є і недоліки:


  • Великі відколи і корозію такий метод не прибере.

  • Якщо ванна вже була не в кращому стані, то такий метод максимум продовжить їй життя до 5 років.

  • Повторно це зробити буде дуже складно і неефективно.

Якщо ви живете у Львівській області і не знаєте, де знайти людей, які допоможуть вам відремонтувати ванну, компанія Люкс Ванна, яка робить реставрацію ванн у Львові, допоможе вам відремонтувати ванну в кращій якості за дешево.

Наливна ванна

В цьому випадку виконується налив рідкого акрилу на основі керамічного затверджувача на поверхню ванни. Все це вирівнюється по периметру і залишається на кілька годин (2-3 години). В результаті ви отримуєте ванну, яка виглядає як нова. Процедура утворює на дні ванни товстий шар акрилу в 3-5 мм, який збільшує термін служби ванній на 10-15 років.

Головна перевага такого методу - це вид нової ванни. Вона буде виглядати як нова ванна без сколів та слідів пензликів. А ще після цього можна буде реставрувати ванну ще раз, що великий плюс.

Це найпопулярніший метод реставрації ванни. Таким ремонтом ванни займаються в Луцькій області. Якщо ви живете в цьому районі, реставрація ванни в Луцьку буде хорошим варіантом через дешевизну і якість.

Ванна у ванні

Якщо ви вирішили серйозно підійти до питання реставрації ванни, то цей метод для вас. Суть в тому, що фахівці підбирають спеціальний вкладиш під розміри вашої ванни і встановлюють його всередину за допомогою монтажної піни. Головна перевага цього методу - абсолютно новий вид ванни. Вона буде гладка, рівна, без дрібних подряпин.

Для установки вкладиша проводяться попередні роботи. Спершу ванну заміряють і підбирають відповідний вкладиш. Тут варто враховувати, що далеко не до кожної ванні підійде метод акрилової вставки. Ванна повинна бути стандартних розмірів довгою 150 і 170 см.

Після цього проводиться зачистка ванни, її знежирення. Спеціаліст визначає особливості монтажу. Проблемою може стати той факт, що ванна обкладена плиткою або щільно прилягає до стіни з декількох сторін, тут краще заздалегідь проконсультуватися з майстром.

Час проведення такої процедури - близько 4 днів. Зате у результаті ви отримуєте красиву і доглянуту ванну.

Зробити кожну з цих процедур по реставрації ванни вам можуть в компанії Lux vanna - https://luxvanna.com.ua/. Крім видів реставрації компанія пропонує 2 ступеня надання послуг - це економ реставрація за 2000 грн і професійна за 2700 грн.

Сама компанія працює на ринку реставрації ванн вже багато років, і є одним з кращих підрядників в цій сфері в Україні. Замовляючи тут, ви отримуєте 100% гарантію якості і гарантію на багато років.

Наш сайт https://luxvanna.com.ua/