З плином часу інтерес до скляно-дзеркальних деталей в інтер'єрі виключно зростає. Сучасні технології обробки скла надають йому нові властивості, особливу міцність. Завдяки цьому матеріал може застосовуватися у виготовленні конструктивних елементів з високим експлуатаційним навантаженням. Дзеркальний блиск або прозорість поверхні дозволяє створювати якісний дизайн інтер'єру, дивовижні композиції, отримувати оригінальні ефекти при оформленні простору.

Варіанти застосування дзеркальної поверхні

Про те, що в дзеркалі можна милуватися власним відображенням, відомо кожному. Але для дизайнерів його поверхня надає також можливість перетворити сірий непривабливий інтер'єр стандартного приміщення. Любителі ексклюзиву і великі оригінали люблять дзеркала за здатність привнести неповторний шик звичайним конструкціям.

Практичні й естетичні завдання дзеркало зібрало воєдино. Погодьтеся, більшість квартир економ та навіть комфорт класу не відрізняються простором, а нагромадження висоток катастрофічно знижує інсоляцію нижніх та середніх поверхів. Тому будь-яка скляна майстерня не відчуває нестачі в замовленнях по виготовленню дзеркальних деталей, що розширюють простір:

  • панелей, панно, дзеркальної плитки;
  • шаф-купе, стель;
  • основ для освітлювальних ефектів.

За допомогою гармонійно підібраних дзеркал в приміщенні створюються ефекти розсіювання світлових пучків, відображення поверхонь. Якщо вас цікавлять нестандартні дизайнерські рішення дивіться деталі тут. Невеликі кімнати наповнюються виразною глибиною й світлом. В залежності від часу доби та розташування сонця приміщення наповнюється неповторними відблисками.

Прозорий інтер'єр

Попит на скляні вироби, деталі виріс за останні 15 років. Сьогодні прозорий інтер'єр, це вже далеко не тільки традиційний посуд і люстри, вікна або дверки серванта. Скло застосовується в створенні:

  • предметів меблів;
  • скляних перегородок кімнат;
  • стін будиків, супермаркетів;
  • конструкцій прозорих підлог;
  • сюрреалістичних невагомих сходів.

Можливості загартованого ударостійкого, матового, прозорого чи кольорового скла воістину безмежні. Технологічні лінії скляних майстерень дозволяють виготовляти величезні плоскі панелі, гнути, витягати поверхню, нагріванням надавати склу будь-яку потрібну форму.

Практичні рішення

Раціоналізм нашого часу на перші позиції виводить корисні властивості матеріалів. Як тільки склодуви розробили технологію отримання великих за площею міцних листів, в побут увійшли габаритні скляні конструкції. Розглянемо найбільш популярні варіанти скляного оформлення інтер'єру.

Матово-прозорі перегородки для поділу офісного простору. Максимальне використання природного освітлення в поєднанні з особистим робочим простором – основна перевага технології. Зазвичай частина стіни від підлоги до половини рівня виконується з матового полотна, що забезпечує необхідну конфіденційність. Ну, а вище приміщення проглядається, як на долоні.

Скляні вставки в дверях. Тут поширені такі рішення:

  • вітражні вставки на металевому каркасі;
  • розсувні конструкції кольорового або матового скла;
  • чергування дерев'яного або ПВХ полотна з рельєфним, вітражним чи матовим склом.

Іноді ці конструкції можуть бути зовсім повністю прозорі. По характеру замовлень дизайну інтер'єру тут та в майстернях за останній час, скло широко затребуване в зонуванні квартир та приватних будинків. Як правило, це квартири вільного планування, студії. Якщо те, що відбувається за перегородкою потрібно приховати від сторонніх очей, на допомогу приходить матове чи кольорове полотно. Для наповнення приміщення світлом підходить прозоре скло.

Політ фантазії обмежується хіба що матеріальними витратами, на які згоден замовник і здібностями дизайнера.