Міжкімнатні двері є однією з основних складових будь-якого інтер'єру. Але, попри це, більшість людей під час вибору звертають увагу тільки на зовнішній вигляд дверей, упускаючи інші важливі чинники. Це призводить до того, що власник квартири або заміського будинку купує недорогі міжкімнатні двері, які абсолютно не можуть якісно виконувати поставлені цілі або просто не вписуються в інтер'єр. Давайте розглянемо з вами, як правильно вибрати міжкімнатні двері.

Фактори вибору міжкімнатних дверей

При виборі дверей для приміщень, необхідно враховувати:

  • Конструкцію. Стиль кімнати і розміри приміщення - один з ключових факторів. Наприклад, розпашні моделі є найпоширенішими на вітчизняному ринку. Відрізняються великим асортиментом і ви зможете знайти оптимальне рішення за низькою ціною.
  • Технологію виробництва. Двері можуть створюватися зі шпону, з ламінованим покриттям або масиву. Саме цей фактор безпосередньо впливає на вартість, особливості догляду та умови експлуатації. Наприклад, якщо у вас встановлена елітна паркетна дошка, то ламіновані двері будуть виглядати, як мінімум, безглуздо.
  • Матеріал. Зазвичай основними елементами виробництва каркаса є МДФ і деревина. Досить рідко можна знайти двері з цільного скла. Покриттів і варіацій подібного типу може бути безліч. Найбільш екологічно чистим і престижним є шпон. Бюджетні моделі покриваються за допомогою целюлози. А ось двері ПВХ бажано не використовувати в домашніх умовах - це двері низької якості, тому більше підійдуть для магазину або офісу.

Це основні три критерії, які потрібно враховувати, якщо вирішили купити  двері.

Підбір кольору міжкімнатних дверей

Коли обираєте міжкімнатні двері у квартиру, приватний будинок або будь-яке інше приміщення, важливо враховувати гамму кольорів приміщення. Саме від цього залежать правильні акценти в приміщені. Під час вибору бажано орієнтуватися на сполучуваність з такими елементами інтер'єру, як:

Можна зробити ще простіше і купити двері універсального білого кольору або будь-якого іншого пастельного відтінку. Подібне виконання є найбільш виграшним.

Міжкімнатні двері для ванної та туалету

Саме в ці приміщення складно вибрати міжкімнатні двері, тому що в таких приміщеннях підвищений рівень вологості, що здійснює негативний вплив на двері. Саме з цієї причини потрібно враховувати стійкість обраного матеріалу дверей до постійного контакту з вологою. Для санвузла підійдуть двері з наступних матеріалів:

  • скло;
  • поліпропілен або шпон;
  • пластикові моделі;
  • пофарбовані моделі з масиву.

Купуючи скляні моделі, вони повинні бути з матовим або кольоровим склом з об'єктивних на те причин. Обов'язково звертайте увагу на проміжок між дверима і коробкою, виходячи з параметрів дверного отвору.

Якщо ви хочете купити вхідні або міжкімнатні двері недорого і без шкоди якості, тоді на допомогу готовий прийти інтернет-магазин «Стардизайн». Компанія протягом багатьох років працює з вітчизняними і закордонними фабриками, пропонуючи своїм клієнтам тільки ексклюзивну продукцію, яка зможе порадувати навіть найбільш примхливого покупця. Крім продажу дверей і підлогових покриттів, компанія пропонує монтаж і безкоштовну доставку по Львову. Грамотне ціноутворення, знижки та розпродаж дозволяють купити двері та підлогове покриття за цінами на 10-15% нижче, ніж в інших магазинах.