Ванна – це, мабуть, одне з найголовніших місць в кожному домі. Кожного дня сюди приходять, щоб освіжитися і змити з себе втому. Саме тому, кожна деталь від змішувача до тримача для туалетного паперу повинна бути ідеально підібрана і створювати атмосферу затишку. Як же ж організувати таку атмосферу, і на що слід звернути увагу?

дизайн ванной

Основні дизайнерські мотиви в ванній

Звичайно ж, кожному хочеться, щоб його ванна кімната виглядала ідеально. Проте, яка користь з красивих аксесуарів і санітарної техніки, якщо ними просто неможливо користуватися? Все в ванній повинно бути практичним, зручним, а також, максимально безпечним (особливо це стосується сімей з дітьми).

Завдяки новітнім технологіям, та великому різноманіттю матеріалів, комфортний простір можна створити навіть маючи невелику кімнату і обмежений бюджет. Варто звернути увагу на декілька основних мотивів, які допоможуть з виконанням цієї задачі:

  • лаконічність – не варто обтяжувати ванну кімнату, краще підбирати дизайн, який зробить її максимально простою і зручною (лофт, мінімалізм або хай-тек);
  • освітлення – рівномірне, м’яке і природне; затемнена кімната виглядатиме понуро;
  • планування – важливо спланувати приміщення таким чином, щоб воно було функціональним, і всі предмети були задіяні;
  • міксування – навіть застарілі мотиви можна міксувати з більш новітніми, головне, потрібно знати міру, щоб не перестаратися;
  • ретро – цей стиль був і завжди буде популярним; він дуже цікавий, проте, хромований змішувач в таке приміщення не встановиш, потрібно шукати підходящі колекції.

Що ж стосується кольорових гамм, то тут все залежить від приміщення. Якщо кімната маленька, і її треба візуально розширити, то на допомогу прийдуть світлі тони. Коли ж ванна, навпаки, велика, і хочеться зробити її більш затишнішою, то краще звернутися до більш темних відтінків.

інтер'єр ванної

Який змішувач підібрати в ванну?

Сучасний ринок сантехніки представляє доволі великий вибір змішувачів. Вони вже давно стали не тільки предметом практичного використання, але й важливим елементом декору, на якому роблять акцент більшість покупців. Неправильно підібраний дизайн змішувачів може зіпсувати загальне враження про ванну кімнату.

Вони бувають двовентильні, одноважільні, безконтактні і термостати. Двовентильні найбільш надійні, одноважільні – зручніші, та економніші, безконтактні і термостати зручні у використанні, проте дорожчі за інші.

Основним матеріалом для виготовлення змішувачів виступає латунь, проте, є багато різних видів покриття:

  • нікель;
  • хром;
  • емаль;
  • кераміка.

ретро ванная

Хромовані моделі підходять майже під кожен дизайн інтер’єру, окрім ретро. Вони практичні у використанні, гіпоалергенні і майже не піддаються впливу зовнішніх факторів. Проте, їм потрібен догляд, тому, що через певний час вони покриваються розводами. В інтернет-магазині Міксен, можна придбати хромовані, та будь-які інші моделі змішувачів.