Чи помічали ви на зовнішніх стінах будинків кристалики солі - білуватого чи сірого відтінку або ж плісняву, яка з кожним роком все шириться чи навіть грибок, який може заполонити суттєву частину фасаду? А чи знаєте як допомогти будинку уникнути такого «захворювання»? А крім того, іще й захистити стіни будинку від впливу стоячої та капілярної води, звести до мінімуму ушкодження внаслідок зміни температури повітря що впливає на воду, яка осідає в стінах внаслідок атмосферних явищ?

Вирішити усі ці проблеми допоможе гідроізоляція фасаду, яку можна використати на етапі закладки нового будинку або ж, під час утеплення фасаду чи інших видів ремонту будинку.

В асортименті німецької компанії будівельних матеріалів STO доступні два варіанта гідроізоляції: Sto-Murisol BD 1K – на основі бітуму, а також Sto-Flexyl - двокомпонентна суміш, яку необхідно вимішувати із цементом і співвідношенні 1:1. Зокрема, Sto-Flexyl може також додаватися до клеєвої суміші теплоізоляційних плит і таким чином допоможе зекономити час на одному із додаткових етапів будівництва. Проте також варто пам’ятати, що саме цей вид гідроізоляції є вразливим до ультрафіолету і «закривати» його потрібно обов’язково фінішним покриттям.

Матеріал Sto-Murisol BD 1K може використовуватися у вигляді фінішної штукатурки на усіх видах мінеральної поверхні; при нанесенні на цеглу та шлакобетон потребує також стартового шару.

Основною властивістю гідроізоляції є захист від вологи та усіх видів води – грунтової, капілярної, прямих крапель дощу та навіть певної кількості водяного стовпа та подальше перешкоджання появи плісняви, проте також цей матеріал є негорючим і створює додаткову пожежобезпечність фасаду. Гідроізоляція від STO має міжнародну сертифікацію будівельних матеріалів  відповідає екологічним та санітарним нормам будівництва.

Якісно виконана гідроізоляція зовнішніх стін захищає не лише фасад, а також сприяє створенню здорового мікроклімату всередині будинку, у якому повітря буде чистим та здоровим. Тому бажано подбати про проведення цього етапу будівельної роботи іще на початку закладки фундаменту будинку, особливо ж, якщо ви проживаєте у вологій частині країни і знаєте, що грибок та пліснява всередині приміщення не є рідкістю у вашому регіоні.

Варто також враховувати, що в цілому, на нормальне функціонування здорового чистого та теплого повітря впливають усі складові теплоізоляційного процесу та добре продумана та спроектована вентиляція будинку.