Питання енергоефективності сьогодні хвилюють багатьох людей. Найбільше цією темою переймаються домовласники, яким в холодний сезон доводиться чимало платити за опалення своїх квартир і будинків. Тому і виникла ідея зовнішнього утеплення стін. Найдоступнішим і досить ефективним для цієї мети є пінопласт - матеріал недорогий і зручний в монтажі. Завдяки його невеликій вазі не доводиться витрачати значні кошти на транспортування, а монтажники мають можливість піднімати листи пінопласту на потрібну їм висоту теж без використання спеціальних технічних засобів. Пінопласт легко ріжеться, що дозволяє надавати йому потрібну форму без використання спеціальних пристроїв.

Коли мова заходить про утеплення об'єктів, пінопласт виявляється на першому місці. Це відмінний утеплювач, оскільки він здатний чудово утримувати тепло всередині приміщення. Головне - витримувати всі необхідні технології при монтажі і вибирати листи, які відповідають заданим технічним вимогам. Перш за все необхідно звертати увагу на товщину листів, оскільки саме від цього фактору насамперед залежить ефективність утеплювача. Втім, зараз вже розроблені стандарти, на які можна спиратися при виборі матеріалу.

Чому саме пінопласт?

Перш за все цей матеріал можна назвати одним з найбільш відомих і популярних. Завдяки його пористій структурі його давно вже використовували в якості захисного шару при упаковці дорогої техніки і механізмів. Пінопласт дозволяє в рази пом'якшувати механічні дії під час транспортування. Також він відмінно захищає приміщення від проникнення сторонніх звуків, холоду або спеки. Матеріал часто використовували раніше при монтажі холодильних установок і рефрижераторів. Цілком логічно і те, що його стали активно застосовувати для утеплення житлових і комерційних будівель.

Основна якість пінопласту - його мінімальна теплопровідність. Це досягається завдяки надзвичайним газонаповненим властивостям листів через їх пористу структури. Тобто, в даному випадку саме повітря виступає в якості відмінного термоізолятора. Пінопласт – це матеріал стійкий до впливу активних хімічних елементів і здатний в рази зменшувати проникнення звуків ззовні.