Завдяки інноваційним технологіям, сучасний виробник пропонує велику кількість абсолютно нових матеріалів, застосовуваних у будівництві, а також для проведення ремонту та обладнання приміщень. Для утеплення пропонується пінополістирол, який представляє собою газонаповнений матеріал і є однією з різновидів пінопласту. Він відрізняється комірчастою структурою і підходить для всіх видів утеплення, включаючи зовнішні фасади житлових і промислових будівель.

Особливості пінополістиролу

Подібний різновид пінопласту набагато ефективніше зберігає теплові якості. Він більш міцний і надійний, а також відрізняється досить демократичною ціною. Матеріал в зимовий час запобігає відтік тепла з приміщення, а в літній час зберігає комфортну прохолоду. Цей фактор сприяє істотній економії ресурсів і, як наслідок, мінімізує фінансові витрати на утримання будинку. Щільна структура пінополістиролу дає можливість використовувати його на будь-яких вертикальних і навіть горизонтальних поверхнях, що несуть навантаження. Він застосовується скрізь, де потрібно акумуляція тепла. Це покрівля і поверхня підлоги, а також зовнішні фасади будинків та цокольні приміщення.

Технічні якості утеплювача

Сучасний утеплювач володіє рядом технічних якостей, які вплинули на його затребуваність. Він не вбирає вологу і може бути використаний в приміщеннях з великою вологістю, так як залишається практично сухим, навіть при тривалому впливі води. Пінополістирол помітно покращує шумову ізоляцію приміщення і стає додатковою перешкодою, якщо будівля розташована в галасливому міському середовищі. Крім того, цей матеріал не піддається впливу грибка і появи плісняви, яка не приживається в даному середовищі.

Безпека і екологічність

Важливо відзначити, що сучасний будівельний матеріал відповідає всім санітарним та гігієнічним нормам. Він екологічно безпечний для довкілля, так само, як і для постійних мешканців будинку. При утепленні пінополістиролом, на нього наноситься невеликий верхній шар штукатурки, який максимально посилює його якості і захищає від механічних і кліматичних впливів зовнішнього середовища.