Перш ніж почати вибирати білизну для своєї дитини, батькам потрібно розуміти різницю між звичайною теплою білизною і термобілизной.

Тепла білизна виготовляється зазвичай з натуральних тканин (бавовна, шерсть, шовк) або з додаванням штучних і синтетичних матеріалів. Головне завдання теплого білизни – зберігати тепло.

Термобілизна - це натільний одяг, який надягають прямо на голе тіло, без майок і колготок. Вона підтримує потрібну температуру тіла, не дає спітніти або замерзнути. Вона добре вбирає і виводить вологу, якщо дитина спітніла, і залишає шкіру сухою. Термобілизна зберігає повітряний прошарок між тілом і тканиною, яка ефективно утримує тепло. Дану білизну потрібно надягати на дитину перед прогулянками на свіжому повітрі взимку, обрати дитячу термобілизну можна тут.

З чого виготовляється термобілизна?

Існує три різновиди термобілизни, кожна з яких зроблена із певного матеріалу і має свою мету:

  • тонка синтетика добре відштовхує і виводить вологу;
  • матеріал з додаванням вовни або бавовни добре зберігає тепло;
  • змішане, яке і вологу виводить, і тепло тримає.

Для того щоб зробити свій вибір, необхідно вирішити, для чого потрібна білизна: для занять спортом або активних ігор, для щоденної прогулянки взимку чи восени. Тому що різна по типу білизна виконує різні функції та завдання.

Як вибрати термобілизну дитині?

Перш ніж купувати одяг, необхідно відповісти на кілька питань. Щоб впевнено придбати те, що дійсно необхідно. Отже, якщо:

1. Малюкові ще не виповнилося і двох років, робимо вибір на користь білизни, в складі якого не менше 50% натуральних волокон, адже такі дітки ще малорухливі та рідше потіють, синтетика їм ні до чого;

2. Дитині вже два роки й більше, свій вибір можна зупинити на змішаних моделях, де внутрішній шар роблять з натурального матеріалу, а верх - з синтетики, або на чисто синтетичному одязі, добре виводить вологу, адже ці діти ведуть досить активний спосіб життя, багато хто займається будь-якими видами спорту, відвідують спортивні секції.

Крім того, фахівці радять:

  • для неквапливих прогулянок на свіжому, морозному повітрі вибирати термобілизну з вовною мериноса, яка не тільки відштовхує вологу, але і гріє в мороз.
  • синтетика з сучасного поліпропілену або поліестеру підійде для вуличного хокею, фігурного катання та лижного спорту - вона не гріє (а займаючись активним спортом і не замерзнеш!), але прекрасно справляється із зайвою вологою.

При купівлі білизни зверніть увагу ще й на якість пошиття, який відрізняється тим, що всі шви роблять плоскими і часто вони знаходяться зовні, а ось биркам місце виключно на зовнішній стороні, всередині їх не пришивають.

Термобілизна для малюків

Термобілизну для самих маленьких дітей випускають у вигляді боді, комбінезонів, повзунків, кофт, штанів, футболок і колготок. Можна підібрати також шапки, чепчики і шкарпетки. Дитина, який вже відвідує дитячий садок і багато рухається, буде відчувати себе зручно в футболці з довгими рукавами або водолазці і кальсонах. Для більш дорослих дітей можливо придбати колготки та шкарпетки.