Сучасні жінки приділяють пильну увагу догляду за руками. Акуратний, майстерно виконаний манікюр додає впевненості, видає прагнення власниці залишатися на висоті в будь-якій ситуації. Дизайн нігтів часто перетворюється в одну з основних складових образу. Для його виконання потрібно дуже ретельно ставитися до вибору матеріалів, інструментів, аксесуарів. Тільки в такому випадку можна уникнути неприємних наслідків, пошкодження пластин і алергічних реакцій.


Що знадобиться для сучасного манікюру

Сьогодні для манікюру практично не використовуються звичайні лаки. На зміну їм прийшли засоби з гелевою базою. Щоб вони добре трималися на нігтях потрібно використовувати додаткові матеріали, зберігати послідовність їх нанесення. В інтернет-магазині French Shop всі вони представлені у великому асортименті.

Бази для гель лаку: навіщо необхідні

Після знежирення нігтя першим наноситься базовий шар. База традиційно прозора. Її консистенція густа і в'язка, що дозволяє рівномірно розподілити, вирівняти незначні горбки. Засіб зміцнює пластину, захищає її від фарбування, збільшує адгезію з гель-лаком.
В окрему категорію відносяться камуфлюючі бази. Вони не прозорі, а мають природний відтінок – бежевий, рожевий, нюдовий. Цей засіб може використовуватися як самостійно, так і в зв'язці з лаками. Воно отримало величезне поширення серед прихильниць модного французького манікюру.

Кольорові гель-лаки: популярні види

Кольорове покриття наноситься завжди на базу. Сьогодні асортимент провідних виробників продукції для нігтьового дизайну вражає величезною різноманітністю. Найбільшою популярністю користуються:

  • глянцеві і матові, оксамитові;
  • пастельні палітри;
  • яскраві покриття різних кольорів;
  • світлі, інтенсивні і приглушені, темні відтінки;
  • лаки з ефектом " котяче око»;
  • термолаки, що змінюють колір під впливом тепла і холоду;п
  • окриття з блискітками різних кольорів і розмірів;
  • гель-лаки з ефектом голограми.

Випускаються покриття відрізняються густотою і щільністю. Ці їх властивості безпосередньо впливають на рекомендовану кількість шарів нанесення.

Топи і фарби

Після просушування гель-лаку необхідно наносити третій шар-топ. Він буває звичайний і з липким шаром. Його завдання полягає в закріпленні кольорового покриття. Завдяки йому манікюр виходить стійким до зовнішніх негативних факторів, насиченість кольору зберігається кілька тижнів.


Фарби призначені для розпису і малюнків. Вони випускаються також в різних відтінках, з блискітками і без, з шиммером, металізованим ефектом і т.п. від лаків вони відрізняються тим, що не розтікаються на нігтях. Це дає можливість зображати найдрібніші лінії і деталі. Додатково купити можна декоративні елементи. Наклейки, перекладки, фольга, великі блискітки допоможуть урізноманітнити дизайн нігтів.
Для тих, хто поки не готовий освоювати техніку манікюру з гель-лаками, доступно інноваційне рішення. Це класичні лаки з поліпшеною формулою, що мають ефект гелевих.