Учбова піраміда – це світловий короб на дах автомобіля, призначений для машин автошкіл та приватних інструкторів. Розміри короба відповідають стандартам знаку та складають 20 см по грані піраміди. Учбова пірамідка має знак «У» на кожній грані, призначений для інформування інших учасників дорожнього руху про те, що за кермом знаходиться учень автошколи. Наявність такого знаку на учбових транспортних засобах є обов'язковою та передбачена чинними Правилами дорожнього руху.

Пірамідка для автошколи може виконувати також рекламну функцію, оскільки на корпус може бути нанесена інформація про організацію. Придбати піраміди для автошколи можна у компанії «Знак У». Постачальник спеціалізується на виготовленні знаків для автошкіл. Компанія пропонує якісні знаки, які повністю відповідають державним стандартам та ПДР.

Особливості та переваги

До основних переваг знаку «У» у вигляді піраміди можна віднести:

  • Монолітна конструкція, яка гарантує міцність та довговічність.
  • Виготовляється з ударостійкого пластика.
  • Позначання наносяться за допомогою стійких до вигорання світловідбиваючих матеріалів.
  • Простота кріплення та демонтажу за допомогою магнітів.
  • Яскраве світлодіодне підсвічування, яке живиться від стандартної бортової мережі автомобіля 12 В.
  • Відповідність знаку та короба в цілому актуальним стандартам та Правилам дорожнього руху.

Короб має цільну конструкцію без стиків, що забезпечує підвищену міцність. Знак виготовлений зі світлорозсіюючого, ударостійкого пластику. Правильна геометрія знаку забезпечує довговічність виробу. Наявність літери «У» з трьох сторін дозволить побачити учбове авто іншим учасникам руху незалежно від їх положення на дорозі. Підсвічування допомагає проводити заняття по водінню навіть увечері, коли природне освітлення вже не дозволяє впізнати неоснащений світловим знаком навчальний автомобіль.

Електроживлення короба здійснюється через стандартний прикурювач машини. Вбудований стабілізатор дозволяє виключити ризик вигоряння світлодіодів при стрибках напруги під час роботи стартера. Це особливо актуально, коли під час включеного підсвічування знаку за кермом автомобіля буде знаходитися недосвідчений учень, який елементарно може переплутати педалі.

Знак є швидкознімним та кріпиться на дах машини за допомогою неодимових магнітів. Завдяки великій магнітній силі короб тримається дуже міцно на швидкості до 100 км/год. Для захисту лакофарбового покриття кузову автомобіля на магнітах наявне спеціальне покриття. Магнітне кріплення зручне тим, що дозволяє швидко встановити (або зняти) знак «У» на дах машини. Це зручно приватним інструкторам, які використовують особистий автомобіль по роботі та не хочуть, щоб короб знаходився на даху постійно.