Samsung заблокувала функції Smart TV на своїх «сірих» телевізорах, які українці купили неофіційно. Коротко розповідаємо, чому це трапилося, що говорить Samsung і як люди вирішують проблему. Є три прості способи які допоможуть дивитися далі телевізори жителям Львывщини та України.

Про блокування функцій Smart TV на телевізорах Samsung повідомляли ще 23 січня. Телевізори Samsung перестали підтримувати Smart TV і почали показувати напис «This TV is not fully functional in this region». Це означає, що телевізор більше не працює з додатками і, наприклад, не може запустити фільм через онлайн-кінотеатр. Про це повідомляє сайт TMGinfo, де детально розписаний спосіб обходу блокування ТВ.

Які телевізори потрапили під блокування

Блокування функцій Smart TV стосується телевізорів, які купили в іншій країні або привезли в Україну або країни СНД неофіційно. Наприклад, про це також писали жителі республік Молдова і Білорусь.

«Сірі» телевізори найчастіше коштують дешевше, ніж в офіційних магазинах, тому проблема блокування ТВ зачепила велику кількість українців.

Як відрізнити «сірий» телевізор від нормального

У нових телевізорів, які зроблені для України і не мають проблем з блокуванням, повинне бути відповідне маркування, навіть два маркування.

Найпростіше на що можна орієнтуватися це на назву моделі вкінці якої мають бути букви UA. Це маркування є в повній назві моделі, наприклад, на офіційному сайті компанії є телевізор Samsung QE65Q70RAUXUA.

Що кажуть в Samsung

В компанії Samsung Electronics зазначають, що заблоковані пристрої не є сертифікованими для використання у регіонах, де вони працюють, через що у виробника немає можливості гарантувати коректну роботу усіх функцій, а також своєчасне та якісне сервісне обслуговування відповідно до глобальних корпоративних стандартів компанії.

Як користувачі стараються повернути собі Smart TV

Офіційно повернути будь які функції Smart TV після здійсненого блокування уже не можна. Samsung у своїй заяві не пропонує жодних рішень. Але уористувачі знайшли три способи, що можуть допомогти.

1. Поставити VPN і змінити регіон

Згідно з інструкцією опублікованої на сайті TMGinfo,за інформацією якого для обходу блокування необхідно мати ноутбук або комп'ютер і WiFi адаптер, після чого потрібно встановити додаток та здійснити усі вказані пункти. Усі моменти з встаовленням додатків та налаштувань усіх пунктів займуть 15-20 хвилин вашого часу.

2. Поміняти материнську плату

У підтримці та сервісних центрах Samsung єдине що поки можуть порадити це відвезти телевізор у сервісний центр та замінити материнську плату, звісно це не безкоштовно.

3. Купити приставку для Smart TV

У цьому варіанті потрібно уточнити, чи зможе обрана приставка підключитися до телевізора і чи працюють на ній потрібні вам програми.

Сподіваємося один з трьох способів вам допоможе, і ви й надалі будете дивитися Smart TV на своїх самсунгах.