З появою великої кількості різних програм і хмарних сервісів це питання стає дуже актуальним. Особливо, якщо метою є отримати добре автоматизований бізнес і потрібно розуміти, що краще вибрати та які є плюси й мінуси. Ця стаття описує ключові переваги програми 1С у порівнянні з іншими системами. Та чому варто відразу обирати дану програму та як скоротити витрати на впровадження 1С на підприємстві.

У чому переваги програми 1С?

Переваги 1С дуже різноманітні. Але існує як мінімум п'ять ключових переваг, які виділяють 1С серед інших.

Відкритість системи

Однією з головних переваг 1С:Підприємство є відкритість системи. Будь-яку програму 1С можна швидко доопрацювати та адаптувати під специфіку бізнесу. До складу програми 1С входить конфігуратор, який є середовищем розробки. Він дозволяє вносити зміни будь-якої складності, від невеликої зміни наявної функції, до розробки цілком нового функціоналу програми. Наприклад, можна швидко розробити нові друковані форми, спеціалізовані обробки та звіти, змінити чинну логіку важливих функцій, інтегрувати 1С з нестандартним сайтом і багато іншого.

Єдина платформа й методологія

В основі програм 1С:Підприємство лежить єдина технологічна платформа, котра є фундаментом всіх прикладних рішень. Такий підхід забезпечує стандартизацію, масштабованість і швидке впровадження сучасних технологій в усі рішення 1С. А з іншого боку уніфікацію навчання користувачів. Наприклад, розуміючи загальну методологію та володіючи досвідом роботи в одній з програм 1С, можна швидко освоїти будь-яку іншу.

Динамічний розвиток

Розробкою платформи та типових програм 1С:Підприємство займається найбільша софтверна компанія. Платформа та всі рішення 1С безперервно розвиваються, реагуючи на будь-які зміни економіки, у фінансовому та податковому секторі.

Підтримка

Фірма 1С забезпечує регулярну підтримку платформи та типових рішень. Є багато фахівців, котрі займаються обслуговуванням 1С і надають консалтингові послуги. Це гарантує підтримку та працездатність рішень 1С протягом всієї експлуатації.

Індивідуальні рішення

Фірма 1С розробляє універсальні типові рішення для автоматизації основних функцій обліку на підприємствах. Ці рішення дозволять впровадження або адаптацію під специфіку конкретного бізнесу.

Ключова перевага 1С — це можливість побудови індивідуального рішення, яке повністю відповідає всім тонкощам та особливостям бізнесу. Це забезпечує максимальний ефект від автоматизації, керованість і прозорість обліку. Саме тому 1С використовує понад 50 відсотків підприємств.

Всі ключові переваги програми 1С вказують на її можливості добре організувати та автоматизувати бізнес-процеси підприємства, від чого залежить його стабільна та прибуткова робота.