Після того, як ви провели незліченну кількість місяців, вибираючи нову паркетну підлогу, пора починати думати про сходи в будинок з твердих порід дерева, які ви збираєтесь встановити. Зрештою, дерев’яні підлоги є основою для загального дизайну, і вони повинні бути якомога теплішими та привабливішими. Міцність та конструкція, контур деревини, кольори та фактура обробки мають великий вплив щодо якості та краси готових сходів. А замовити якісне виготовлення сходів можна у компанії пан майстер, яка відома в Україні і користується авторитетом.

Давайте розглянемо деякі труднощі, з якими може зіткнутись людина, яка захоче самостійно встановити собі сходи з дубу на другий поверх в дім, котедж, чи квартиру.

Як монтувати дерев'яні сходи на другий поверх з огляду на волокна

Напрямок деревного волокна - одна з найсильніших візуальних ознак, яку ви маєте враховувати, монтуючи сходи. Людські очі люблять знаходити візерунки та стежити за м’яким зерном у новому готовому паркетному покритті. Але якщо це веде око до простору, де напрямок волокон зупиняється і проходить перпендикулярно дерев’яній підлозі, це створює різкий бар’єр, який порушує загальний потік та дизайн простору. Перша сходинка і всі наступні повинні мати волокна, які йдуть паралельно підлозі!

Областю, де прийнятно змінити напрямок волокон, є великі проходи, де між кімнатами є ступінь вниз. Тут існує чіткий розподіл просторів, тому ви можете встановити спеціальний прохідник сходів - мета полягає в мінімізації швів та використанні елемента, який ляже через всю ширину проходу.

Монтаж сходів на другий поверх

Прості сходи, які мають мінімальну кількість елементів, чудово підходять для дизайнерів, коли вони хочуть зробити акцент будинку на просторі. Однак, коли ви проектуєте сходи з надто спрощеною конструкцією, розум турбується про безпеку. Дизайн може відповідати всім механічним вимогам, але чи будуть їх вважати користувачі міцними та безпечними?

Обов’язково замовляйте проектування сходів, які сприяють відчуттю якості та стабільності, а також враховують елементи, які відповідають масштабу та якості будинку. Якщо ви збираєтеся спростити балясини, зміцніть конструкцію та дизайн модифікованим дизайном поручнів або більш товстими індивідуальними протекторами, які можуть надати додаткову нотку розкоші та персоналізації.

Розмір

Широкі дощаті сходи - найкращий варіант. Не годиться, коли при красивій підлозі монтують сходи з ламінованих вузьких смуг дерева. Це може знизити якість дизайну та зовнішнього вигляду. Коли ви купуєте сходові марші на замовлення під ключ, поговоріть з виробником, що надає послуги з їх виготовлення, про сходинки, які будуть схожі на підлогу. Будьте готові заплатити трохи більше, але воно того варте.

Яким кольором пофарбувати

Коли ви знаєте, який тип деревини ви збираєтеся використовувати для своїх підлог, ви можете приступати до вибору кольору сходів. У більшості випадків колір, який ви використовуєте на підлозі, буде подібним до кольору, який ви використовуєте на сходах - якщо ви не хочете дуже еклектичного або екзотичного вигляду. Однак, якщо ви замовляєте попередньо готову паркетну підлогу, ви, мабуть, не хочете, щоб ваші сходи були попередньо оздоблені та пофарбовані. Компоненти сходів можуть пошкодитись в процесі монтажу, тому обробка сходових маршів на місці зазвичай є ідеальною. Це допомагає уникнути будь-яких додаткових витрат на ремонт або заміну.