Сьогодення для більшості міських жителів проходить в скаженому темпі, і звичайний відпочинок з вудкою чи на пікніку не дає можливості повністю розім’ятися та відринути від повсякденної рутини. Тому й набирають популярності різноманітні тури та розваги, що іноді виходять за межі безпечного та комфортного. Та не всім доступні екзотичні пірнання до крокодилів чи полювання на сомалійських піратів. Команда магазину спорядження для активного відпочинку https://militarka.com.ua/ підібрала та рекомендує наступні 5 видів активного відпочинку, які знаходяться на грані екстриму.

Страйкбол – екстрим чи дитячі забавки?

Імітація бойових дій давно вже набула популярності та має натовп своїх прихильників. Але пейнтбол обмежується невеликим майданчиком та і зброя не «справжня», а лазертаг не створює дійсно високого рівня адреналіну. Але є ще один вид – страйкбол.

Це гра у «війну» для дорослих, яка ведеться пластиковими кульками зі зброєю, що точно копіює оригінальні стрілецькі зразки. Попадання досить відчутні, а використання піротехніки (гранат, «розтяжок», мін) вносить свою автентичність. Існує велика кількість проектів: штурм будинків та звільнення заручників, зомбі-апокаліпсис, реконструкція комп’ютерних ігор або взагалі реальних історичних конфліктів минулого і нашого століття.

Точні копії зброї та спорядження надають змогу наблизитися до участі в бойових діях, а все в сукупності створить такий емоційний фон, що згадки та бажання пограти будуть переслідувати ще не один день.

Для участі потрібно шукати клуби та страйкбольні команди свого міста, учасники та організатори розкажуть, що потрібно мати. А для постійної участі, мінімум власного спорядження обійдеться в кілька тисяч гривень.

Рафтінг – командний адреналін

На байдарках по тихоплинним річкам рівнинної України сьогодні сплавляються навіть дідусі та бабусі. А от подолати гірську бурхливу течію чи пороги на рафті може наважитися не кожен. Звичайно для цього потрібно виїжджати до певної місцевості, але воно того варте.

Це вже дійсно екстремальний вид спорту, який не пробачає помилок, варто пам’ятати, що новачку обов’язково потрібна підтримка досвідчених інструкторів та наявність спорядження. По останньому пункту не варто відразу бігти до магазинів, існує багато турів, де міського жителя візьмуть на сплав через пороги та по бурхливій течії річок Карпат.

Індустріальний туризм – адреналін під та над землею

На заході такий вид відпочинку давно вже став рутинним, в нашій країні сталкери (ті хто відвідують покинуті промислові об’єкти) та диггери (дослідники міських підземель) – це захоплення невеликих груп людей. Але багато хто з них, із задоволенням за невелику плату проведе екскурсію по «заброшці» чи дощовим колекторам. А при можливості можна відвідати Чорнобильську зону відчуження або ж недобудовані чи покинуті промислові об’єкти.

Спорядження для такого захоплення на початку мінімальне, але як і в інших випадках, без досвідченого провідника в такі місця краще не йти, це досить небезпечно.

Альпінізм – екстрим над хмарами

Звичайно ж, штурм вершин та прохід гірських маршрутів, це більш дорогий вид відпочинку, але сьогодні існує велика кількість компаній, де працюють досвідчені інструктори. Вони допоможуть новачку не тільки отримати свою дозу адреналіну, але й «доставлять» на вершини Карпат, або ж Кавказу.

Гори помилок не пробачають, тому альпінізм може стати дійсно екстремальним захопленням.

Треккінг – адреналін чи прогулянка?

Треккінг в перекладі означає прогулянка. Це пішохідний туризм, як по рівнині, так і по горам. Де тут екстрим? Для кожного він різний, хтось не вбачає його навіть в рафтінгу, а комусь ночівля в наметі, та відвідування Чорногорського хребта вже ціла пригода.

Список спорядження для треккінгу залежить від умов маршруту. Та сьогодні є багато фірм, що з задоволенням повністю екіпірують туриста-початківця й приставлять досвідченого інструктора чи провідника.

Звичайно ж, існує й багато інших видів відпочинку, який дозволяє «полоскотати» нерви та «відірватися» від повсякденної міської рутини. Все залежить від можливостей та власних вподобань. Але в будь-якому випадку, це набагато краще, ніж просто просиджувати вихідні чи відпустку вдома або ж коротати вечори в барах та нічних клубах.