Коли день стає довшим і сонячні промені все більше і більше пробиваються через зимові хмари, садівники починають думати про першу сівбу. Перш ніж зайти в магазин або замовити насіння в Інтернеті, давайте перевіримо наші запаси. Все для дачі ви можете придбати, якщо своїх запасів немає.

Часто буває, що насіння залишається після сезону або двох. Якщо вони зберігалися в прохолодному, але не морозному місці, ми не повинні викидати їх. Цього достатньо, щоб вони проросли, або перевірити, чи вони все ще можуть прорости. Ми засипаємо десяток насінин на вологу марлю і перевіряємо кожні 2 дні, скільки з них проросло. Таким чином, ми оцінимо, чи варто їх сіяти чи ні.

Коли ми збираємо насіння для посіву з отриманих культур, ми вважаємо, що, оскільки посіви були численні, насіння буде гарної якості. Це не завжди так, тому що ми часто не знаємо все про сорти, які посіяли попереднього сезону.

Важливий символ F1

При читанні етикеток на упаковці насіння зверніть увагу на символ F1. Саме з такого насіння ми отримуємо добрі плоди і найкрасивіші квіти. На жаль, їх недолік - рясний урожай лише в перший рік після зростання. У наступні сезони врожайність поступово зменшується. Тому збирання насіння з таких сортів безглузде. При читанні етикетки також звертайте увагу на те, чи є насіння вітчизняним або іноземним. Краще віддати перевагу вітчизняному, тому що воно походить з сортів, що розводяться в наших кліматичних умовах. Це гарантує рясний врожай.

Вибір насіння

Що стосується типів насіння, то вибір широкий. Ми можемо купити його навіть в захисній живильній оболонці або на стрічці. Всі вони мають свої переваги і недоліки.

Традиційні насіння зазвичай невеликі і тому неекономічні. Ми сіємо їх більш щільно.

Насіння в захисній оболонці покривається спеціальним розчином, що містить добрива та засоби захисту рослин.

Різниця між ними полягає в основному в тому, що насіння в оболонці калібрують, тобто контролюють. Вони більші, ніж традиційні. Це полегшує висівання і підтримує правильний інтервал між рослинами, тоді vse roste добре. Насіння цього типу дійсно дорожче, ніж традиційне, але й більш ефективне, тому що потрібно менше сіяти. Їх недоліком може бути необхідність підтримання вологості ґрунту, щоб маса, що використовується для обволікування була постійно вологою.

Є також насіння на стрічці. Його кріплять на спеціальній стрічці з дотриманням інтервалу, що відповідає вимогам даного виду. В процесі сходження ми повинні забезпечити достатню вологість ґрунту, щоб розкласти смуги.

Кожен з нас, садівників, безумовно, має улюблені види насіння. Однак варто спробувати щось нове.