Сучасний ринок пропонує споживачам велику різноманітність товарів для ремонту і створення затишку і комфорту. Звичайно, попит народжує пропозицію, саме тому виробники прагнуть випускати все більше різних пристосувань для забезпечення зручності. Та перш ніж почати ремонт в квартирі, необхідно все добре продумати.

Асортимент товарів для ремонту дуже широкий

Далеко не кожен захоче розбиратися в тому, що може знадобитися для його ремонту. Давайте ж розберемося, які саме пристосування зараз користуються популярністю.

Ванна і душ

Перш за все, всім необхідно буде купити одне з двох основних пристосувань, без яких неможливе прийняття водних процедур - ванну або душ. Звичайно, якщо санвузол просторий, тоді можна купити і поставити і те, і інше. Це, так би мовити, ідеальний варіант, але він, на жаль, доступний далеко не всім нашим співгромадянам, адже сьогодні все більше споживачів не можуть похвалитися великою площею санвузла, тому що сучасні планування квартир не передбачають її. Та й раніше справи йшли нітрохи не краще. Згадайте, наприклад, так звані хрущовки з їх триметровими ванними. Там була проблема розмістити не те що пральну машинку, а й унітаз, якщо санвузол був поєднаним.

При виборі ванни слід відштовхуватися від таких параметрів, як:

  • розмір - для різних кімнат він різний;
  • колір - білосніжна класика повільно, але виходить з моди;
  • матеріал - найбільш популярними типами матеріалів, використовуваних для виготовлення ванн, є акрил, чавун і сталь. У кожного з них є свої плюси і мінуси, тому настійно рекомендуємо вам розібратися в них перш, ніж ви приймете остаточне рішення про придбання тієї чи іншої моделі;
  • конфігурація - сьогодні ванна - це не просто ємність, в якій можна митися, але й отримувати задоволення від гідромасажу, підсвічування і автопідігріву води.

Якщо ви вирішили, що вам більше підходить душ, а причин на це не мало, тоді при виборі кабіни зверніть увагу на такі параметри свого майбутнього придбання, як:

  • тип - вони бувають відкритими і закритими;
  • матеріал стінок - в ролі нього може виступати скло або пластик;
  • матеріал виконання піддону (якщо кабіна з піддоном) - це може бути акрил, чавун або сталь, тобто ті ж самі типи сировини, які використовуються для виготовлення ванн;
  • оснащення - у сучасних кабін може бути безліч різноманітних вбудованих опцій. Наприклад, це може бути гідромасаж, ароматерапія, музика (радіо) і навіть хаммам або інфрачервона сауна.