В наші дні металопластикові вікна у Львові стали звичним елементом фасадів міських будівель і інтер'єрів приміщень самого різного призначення:

  • житлових;
  • громадських;
  • виробничих та ін.

Така популярність цих конструкцій заснована на їх численних і об'єктивних перевагах, особливо в порівнянні з традиційними віконними рамами з деревини.

Сучасні металопластикові системи скління

Технічно металопластикові (а розмовною мовою просто - пластикові) вікна являють собою конструкцію вікна (іноді двері, наприклад, балконних), яка збирається на каркасі з металу і покритий міцним пластиком. Вони можуть мати одне, два і більше склопакетів, в залежності від умов, в яких їм належить використовуватися. Простір між склом заповнюється або висушеним повітрям, або інертним газом, найчастіше - аргоном.

Завдяки таким особливостям вони забезпечують прольоту вікна або двері, в яких встановлені, повну герметичність, запобігають не тільки виникненню протягів, які негативно впливають на здоров'я людей, і проникнення пилу, але також і запахів, а ще забезпечують значну звукоізоляцію. Остання якість дуже важлива для приміщень, вікна яких виходять на жваві міські магістралі.

На відміну від традиційних дерев'яних систем скління, металопластикові вікна не потрібно щорічно заклеювати на зимую. Крім того, вони не потребують якихось складних заходів по догляду і відрізняються значною довговічністю. Багато метало пластикових систем, встановлених ще в перші роки появи їх в Україні, до сих пір знаходяться в експлуатації і не вимагають ремонту.

Важливою властивістю цих конструкцій є можливість надавати їм будь-які габарити і конфігурацію, а також можливість мати будь-яку кількість стулок.

Про ціни

Вартість конкретних виробів подібного роду і робіт по їх монтажу може коливатися в досить широких межах, в залежності від безлічі факторів - виробника, видів матеріалів, використаних для виготовлення, складності робіт і ін. Однак з урахуванням перерахованих вище переваг таких конструкцій, їх установка виявляється більш вигідною, ніж аналогічних виробів з інших матеріалів.