На перший погляд придбати агроволокно або сітку для затінення дуже просто. Адже немає нічого простішого, ніж прийти в магазин та купити те, що вам потрібно. Тим не менш, за таким простим вибором ховаються складнощі, з якими доводиться зустрічатися майже усім покупцям. На що ж варто звертати увагу при виборі агроволокна та сітки для затінення.

Обираємо агроволокно

Існує три основних типи агроволокна:

  • біле, що використовується для накривання рослин. Для його використання не потрібно жодних додаткових конструкцій, і в той же час воно здатне чудово захистити рослини від морозу до -5 градусів по Цельсію;
  • біле, що потребує використання дуг. Таке агроволокно використовують для облаштування парників та теплиць. Воно дозволяє забезпечити надійний захист від більш серйозних морозів – до -9 градусів по Цельсію;
  • чорне мульчувальне.

Важливо знати, що завдяки агроволокну можна створювати для рослин найбільш комфортні умови росту. Так, існує три рівні температурних режимів: мінімальний, оптимальний та максимальний. Тож для того, аби придбати саме те волокно, що потрібне вам, необхідно спочатку розібратися з метою його використання, а також площею, на якій воно буде укладене.

Якісне агроволокно повинно мати рівномірну структуру, бути однакового білого кольору по всій поверхні та витримувати значні навантаження, не розриваючись. Тому краще купувати товари, що виготовлені відомими фірмами та мають відповідну сертифікацію щодо відповідності матеріалу заявленим характеристикам.

Обираємо сітку для затінення

Наявність сітки, яка здатна захистити рослини від впливу яскравих сонячних променів – це чудовий спосіб покращити врожайність. Адже ультрафіолетове випромінення здатне навіть повністю знищити деякі культури. Тож якщо проблема вигоряння рослин вам знайома, неодмінно розгляньте сітку, яка допоможе вам із цим питанням.

Частіше за все сітку використовують для захисту овочевих культур на городі, проте корисним це буде і в умовах закритого ґрунту. А також сітка для затінення здатна захистити посіви від таких небезпек, як птахи, сильний вітер, град, тощо.

Для виготовлення таких сіток використовують поліетилен високого тиску із додаванням ультрафіолетових стабілізаторів. Таким чином строк служби такого матеріалу надзвичайно подовжується.

Для вибору оптимального ступеня захисту від ультрафіолету, ви можете скористатися наступними порадами спеціалістів:

  • сітка, що затіняє на 45% використовується для таких культур, як огірки та помідори, дині, кавуни;
  • 60% - актуальне для баклажан, перців, капусти та інших овочів;
  • 70% - оптимальний варіант для використання у межах парників та теплиць;
  • 80-95% - використовується для облаштування території відпочинку, наприклад, дитячих майданчиків, альтанок, заборів, тощо. Завдяки своєму високому ступеню захисту, така сітка допоможе вам створити максимально комфортні умови для відпочинку в літню пору.

Як саме та за якими принципами треба обирати агроволокно та сітку для затінення ми розібралися. Залишилось лише поговорите про те, де краще за все робити такі покупки. "Всі ціни" рекомендує вам перейти за цим посиланням https://vseceni.ua/ct/8804/?city=lv, аби побачити величезну кількість пропозицій від різних магазинів Львова та зробити вибір, орієнтуючись не лише на характеристики різних варіантів, а і на актуальні ціни.