Матеріал для покриття полуниці дозволяє отримувати хороші врожаї з невеликими зусиллями і без використання «хімії». Зайшовши до садового центру, необхідно визначити, що потрібно придбати, для чого потрібні матеріали, тоді покупка буде успішною.

Магазин «Аgrid» пропонує своїм клієнтам великий вибір товарів для вирощування ягід. На сайті https://agrid.com.ua/ua/tag-yagodnichestvo-zakryto ви знайдете товари та інструменти для ягіництва закритого грунту, інструменти для теплиці (закритого грунту) в Україні. Використовуючи агроволокно в теплицях та парниках, можна не побоюватися, що рослини будуть отримувати менше сонячного світла

Види матеріалів для покриття трускавки

Неткані покриви допомагають захистити ягідні рослини в часи нестабільної погоди. Є декілька різних типів типи для конкретної мети. Вибираючи покривний матеріал, зверніть увагу на те, чи він стійкий він до ультрафіолетового випромінення. Стабілізатори заповільнять процесс руйнування яскравими сонячними променями та збільшать період експлуатації до 3-х років. Важливо також звернути увагу на щільність покриву.

Існують такі типи спанбонду:

  • 17 г/м кв. – захищає рослини від сонячних опіків;
  • 30 г/м кв. - вони можуть покривати посіяні газони, щоб насіння не змивалося дощем, а птахи не клювали їх;
  • 42 г/м кв. - захищає рослини від легких похолодань вночі та високої температури вдень;
  • 60 г/м кв. (з найгустіших) – захищає саджанці від приморозків.

Укривний матеріал будь-якого типу добре дренує вологу та повітря, тому урожай полуниці буде хорошим. Він також дає змогу контролювати бур’яни. Завдяки йому ви можете отримати екологічні культури.

Складність для деяких садівників полягає в тому, що їм необхідно спочатку прикріпити агроволокно і після цього зробити у ньому отвори. Для полегшення виробники виготовляють покривні матеріали з уже зробленими отворами.

Є чорно-білий спанбонд. Чорний нижній шар закріплюють на грунті  і не дає траві рости, а верхній – білого кольору, відбиває більше світла.

Переваги та недоліки

Матеріал дешевий, але й недовговічний. Грофібра дорожча і має свої характеристики, про які корисно ознайомитися завчасно.

Плюс нетканої тканини полягає в тому, що знижуються витрати праці - зникає необхідність в прополці або частому поливі. Вона захищає коріння рослин від перегріву і охолодження, допомагаючи захистити врожаї від слимаків.

Один з недоліків, з яким вам доведеться зіткнутися, - є посадка розсади. Крізь великий зріз або дірку, промені будуть проникати і насіння бур’янів проростатиму. Тому зрізи повинні бути невеликими.

Ще один мінус - полив. Агроволокно пропускає воду, але велика кількість води зразу не зникне. Вона залишиться на поверхні. Найзручніше встановити крапельний полив.