Міцні, довговічні, стійкі до пошкоджень і прості у використанні - такими повинні бути сучасні гаражні двері. Ви повинні подумати про паркувальне місце, а також ворота на етапі проектування будинку. Тоді буде найпростіше вибрати їх за розміром гаража і заощадити. На більш пізньому етапі будівництва ворота на замовлення можуть бути значно дорожчими за рахунок нестандартних розмірів. А найкращі ціни ви знайдете в компанії Stankor.

Які ворота обрати?

Що стосується сучасних гаражів, більшість людей вирішують використовувати секційні, роликові або панельні двері. Ті, що відкриваються вручну, тобто розпашні, повільно відходять у небуття і використовуються в новобудовах все рідше і рідше.

Якщо у вас гараж на одну машину, ви можете вибрати навісні ворота, які зазвичай не перевищують 3 м в ширину. Структура - це найчастіше оцинкована листова сталь. Каркасна конструкція - це виготовлення дерев'яного або сталевого каркаса для воріт, які заповнені сталевим листом, деревом або фанерою.

Перевагами використання цього типу є простота використання та безпека. Спираючись на пружини, вона не потребує великої сили при відкриванні, а рейки та підвіска на кілька ступенів дозволяють їй відкриватися і закриватися тихо. Замок із вставкою тут стандартний.

Секційні ворота

Вони не займають місця перед гаражем, вони жорсткіші, здають іспит у гаражах, що виходять безпосередньо на вулицю, а також можуть використовуватися в приміщеннях з в’їздом у формі арки. Мова йде про секційні двері, які виступають у вигляді бічних і верхніх сегментів.

Секційні двері - це комбінація декількох секцій, з'єднаних суцільними петлями. Секції або сегменти виготовляються з оцинкованої сталі. Їх зовнішня обшивка - це сталевий лист, пофарбований порошковою фарбою, іноді їх покривають поліестером або шпоном. Відкриття полягає в русі цих відрізків по напрямних. Таким чином ворота ховаються попри стелю чи стіну гаражу.

У секційних дверях використовується зовнішня та внутрішня пластикова ручка. Також вам потрібен замок з циліндричною вставкою з одного боку і фіксаторами. Завдяки пластиковим валикам, ворота рухаються тихо і стабільно.

Ролети

Якщо у вас невеликий гараж або просто не хочете присвячувати стіну чи стелю встановленню секційних дверей, виберіть ролетну систему. Вона працює за тим же принципом, що і домашні жалюзі. Експлуатація таких воріт зручна і проста. Однак ви повинні звернути увагу на електропривод. Ролети - це суцільна рулонна штора, виготовлена з горизонтальних профілів з двома стінками. Вони заповнені поліуретановою піною, що не містить CFC, і з'єднані гачками. На стелі гаражу встановлюється ящик, з якого розвиваються ворота. Короб можна встановлювати зовні або всередині приміщення.

Рулонні двері не підходять для великих площ. Їх 1 м2 важить до 8 кг, і тому поверхня дверей не може перевищувати 20 м2, оскільки вага буде занадто великою. Покупець вибирає колір, обробку, форму та профілі. На ринку існує величезний вибір, і виробники перевершують один одного у створенні нових стилів.

Рулонні ворота найчастіше продаються в комплекті з електроприводом. Він керується пультом управління і забезпечує три варіанти: вгору - зупинка - вниз. Деякі виробники також передбачають варіант аварійного відкриття, віддаленого відкриття або блокування, що ефективно запобіжить зловмиснику.

Купівля гаражних дверей - це інвестиція на роки, тому вони повинні бути міцними і довговічними. Перш за все, вони не повинні пропускати холодне повітря і захищати від злодіїв. На цьому не варто економити.