Відтепер інтернет-мережа стане ще доступнішою для кожного. Відповідно про проєкту Starlink аерокосмічна компанія SpaceX Ілона Маска нещодавно розмістила на орбіті Землі нову партію невеликих супутників. Їхнє завдання – розповсюджувати інтернет-мережу по всьому світові. Про це повідомляє сайт компанії.

Нові супутники на орбіті

Завдяки SpaceX в аерокосмічному просторі стало на 60 апаратів більше. Нині їхня загальна кількість становить 833. Доставила супутники на орбіту ракета-носій Falcon 9. Перша ступінь ракети вдало приземлилася на плавучій платформі в Атлантичному океані. В майбутньому її можна буде знову використати.

Як зазначила американська компанія, проєкт Starlink поки тільки розвивається. Спеціалісти ще тестують систему та збирають дані про роботу супутників. Нещодавній запуск був чотирнадцятим за ліком. Перед тим запуски проводили ще в жовтні та вересні. Під час дванадцятої місії дослідники SpaceX поділилися результатами тестування Інтернету від супутників. Під час дослідження було виявлено, що затримка супутникової мережі наднизька, а швидкість завантаження файлів у ній становить більше ніж 100 Мбіт на секунду. У компанії зазначили, що такої швидкості буде досить для одночасної передачі кількох фільмів у високій якості. Перші результати тестування супутникового Інтернету опублікували наприкінці літа на Reddit.

Під час тринадцятої місії компанія SpaceX встановила Інтернет за програмою Starlink у двох десятках будинків індіанської резервації племені Хох у віддаленому районі штату Вашингтон. До цього жителі поселення або взагалі не мали доступу до Інтернету, або могли користуватися ним із великими перебоями.

Більш детально про Starlink

Ідея створити глобальне покриття нашої планети супутниковим Інтернетом з’явилася давно. Її вже розглядало чимало світових гігантів:

  • Samsung;
  • Amazon;
  • Boeing та інші.

Та найбільшого прогресу у цьому питанні досяг Ілон Маск і його компанія SpaceX, зокрема проєкт Starlink. Компанія вивела вже більше восьми сотень супутників на орбіту Землі. Але на досягнутому вони не збираються зупинятися – в їхніх планах вивести 42 тисячі супутників. У 2021 році компанія планує надавати послуги з доступу до Всесвітньої мережі у всьому світі. На SpaceX компанія Ілона Маска планує витратити близько 10 мільярдів доларів.

Хочете бути в курсі всіх новин у сфері космосу та техніки? Тоді швидше переходьте на сайт Sundries. Там на вас чекає іще більше цікавих новин.